Ceaiul verde are un rol deloc de neglijat în menţinerea unui organism sănătos. Trei dintre beneficii sunt următoarele: previne cariile protejând smalţul dinţilor, potenţează acţiunea antibioticelor şi ajută la recuperarea post-radioterapie a bolnavilor de cancer.
- Detalii
- Scris de: Mihaela Tipler
În fine, după ce am vorbit despre atâtea mâncăruri minunate în articolele anterioare, e timpul şi pentru o cafea!... Despre beneficiile cafelei asupra organismului s-a scris enorm. Nu o să reiau subiectul. Nu e locul lui aici. Şi, oricum, sunt un băutor convins de cafea...
- Detalii
- Scris de: Amedeo Ene
Dacă după tot ce aţi citit până acum v-aţi întrebat ce mai e sigur şi curat la supermarket, poate v-aţi spus că nişte sandvişuri făcute cu mânuţa dumneavoastră acasă ar putea să salveze uneori situaţia. Ei bine, n-aţi nimerit-o nici de data asta! Iată de ce.
- Detalii
- Scris de: Amedeo Ene
Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. E valabil şi pentru... fructe şi legume. „Pielea” întinsă şi frumoasă a celor pe care le luaţi de la supermarket este rezultatul unor tratamente intensive de „întinerire” şi „înfrumuseţare”. Niciodată sănătoase.
- Detalii
- Scris de: Amedeo Ene
Parafrazând o veche şi celebră dilemă: ce este mai murdar, oul sau găina? Veţi fi tentaţi să credeţi că găina, mai ales dacă aţi citit zilele trecute ce am scris despre carnea de pui. Însă lucrurile nu stau aşa. Iată care sunt pericolele la care ne expun ouăle...
- Detalii
- Scris de: Amedeo Ene
E la modă să mănânci carne de curcan. Cică e mai curat şi mai sănătos, are mai puţin colesterol... şi e ceva mai scump. Mai mult de un sfert din curcanii pe care îi cumpărăm de la supermarket au Listeria, Campylobacter şi Clostridium, dacă nu toate la un loc...
- Detalii
- Scris de: Amedeo Ene
Vă plac mititeii? Ei bine, până şi aceştia vă pot face oricând viaţa un iad!... Nu vă lăsaţi încântaţi de gama largă de produse din carne tocată pe care o oferă supermarketurile! Raioanele de profil vin cu amestecuri din cele mai diverse, de la carne de porc, vită şi oaie, până la pui şi curcan.
- Detalii
- Scris de: Amedeo Ene
Cunoaşteţi foarte bine etichetele şi desenele de avertizare de pe pachetele de ţigări. Uitaţi acum de ele! Autorităţile sanitar-veterinare ar trebui să pună astfel de etichete pe... pui. Da, aţi citit bine. Pe puii pe care îi cumpărăm de la supermarket. Congelaţi sau proaspeţi.
- Detalii
- Scris de: Amedeo Ene
Specialiştii spun că de-a lungul fiecărui an fiecare dintre noi se îmbolnăveşte măcar o dată din pricina unor viruşi, bacterii sau toxine prezente în hrana noastră. Cei mai mulţi dintre noi nu vor avea habar ce i-a lovit, însă se vor confrunta cu simptome binecunoscute...
- Detalii
- Scris de: Amedeo Ene
Vitamina B6 este utilă pentru o gama largă de activităţi ale sistemului nervos. Aceasta ajută la defalcarea corectă a zaharurilor şi amidonului. De asemenea, ajută la prevenirea acumulării de homocisteină în sânge. Ardeiul gras şi spanacul sunt bogate în vitamina B6.
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Vitamina B5 îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a răspunde la stres, prin sprijinirea glandelor suprarenale. Vitamina B5 obţinută din alimente ajută la conversia carbohidraţilor şi a grăsimilor în energie.
- Detalii
- Scris de: Prodieta
Vitamina B3 ajută la scăderea valorilor colesterolului. Aceasta este utilă şi pentru stabilizarea nivelul de zahăr din sânge. Vitamina B3 susţine procesele genetice în celulele organismului şi ajută la procesarea grăsimilor din corp.
- Detalii
- Scris de: T. Ov.
Vitamina B2 ajută la transformarea grăsimilor, carbohidraţilor şi proteinelor în energie. Aceasta este necesară, de pildă, pentru vindecarea pielii ori menţinerea sănătoasă a acesteia. Vitamina B2 ajută organismul la echilibrarea acidităţii.
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Vitamina B1 este esenţială pentru producerea de energie, funcţionarea creierului şi realizarea digestiei. Ajută organismul să utilizeze proteinele. Vitamina B1 este parte din familia vitaminelor B şi are un rol vital în deficienţele nutriţionale numite “beri-beri”.
- Detalii
- Scris de: Iosif A.
Vitamina A a fost identificată în 1913 şi este un compus cunoscut şi sub numele de retinol. Vitamina A este esenţială pentru reproducere, pentru menţinerea şi reîntinerirea ţesuturilor epiteliale din piele (derma şi epiderma), din plămâni, tractul gastro-intestinal, uter şi altele.
- Detalii
- Scris de: Iosif A.