Mere care nu sunt colorate artificial. Roşii, afine, ardei verde, morcovi sau spanac asemenea. Pâine din cerealele integrale fără peliculă colorantă. Suc de struguri sau lapte fără coloranţi. Acestea sunt alimentele şi băuturile pe care ar trebui să le consume copiii noștri.
- Detalii
- Scris de: Joe Schwarcz
Când este o substanţă aliment şi când este medicament? Aceasta ar putea părea o întrebare simplă, dar răspunsul poate fi complicat. Să presupunem că luăm orezul, îl inoculăm cu un tip de drojdie, îl lăsăm să fermenteze o vreme şi îl consumăm ca atare.
- Detalii
- Scris de: Joe Schwarcz
Este adevărat că brânza albastră (brânza cu mucegai) determină apariţia cancerului? Unul dintre cititorii noştri au adus în discuţie acest subiect. Din fericire, răspunsul la această întrebare este negativ. Dar cred că ştiu de unde a pornit toată această poveste.
- Detalii
- Scris de: Joe Schwarcz
Un comunicat de presă al universităţii Texas A&M afirmă: "Pepenele verde are ingrediente care generează efecte asemănătoare celor create de Viagra la nivelul vaselor de sânge ale organismului și este posibil chiar să crească libidoul."
- Detalii
- Scris de: Joe Schwarcz
Pe Internet e multă zarvă legată de chestiunea alimentelor „acide” şi „alcaline”, ce are de obicei la bază istoria cu celulele canceroase ce nu pot supravieţui decât în medii acide, motiv pentru care se recomandă consumul de „alimente alcaline” şi de „apă alcalină”.
- Detalii
- Scris de: Dr. Joe Schwarcz
Gaze, balonare, dureri de stomac... acestea sunt doar câteva dintre simptomele pe care unii oameni le experimentează după ce consumă lapte. Şi nu vorbim despre o problemă care apare ocazional. În jur de 70% din populaţia lumii nu tolerează lactoza.
- Detalii
- Scris de: OSS Blog
Care este boala cu cea mai mare frecvenţă la nivel mondial? Probabil că vă gândiţi la infecţie. Sau la bolile cardiovasculare ori la cancer sau SIDA. De fapt este guturaiul! Care este boala ce ocupă locul doi în acest clasament? Caria.
- Detalii
- Scris de: Joe Schwarcz
Ciocolata creşte în copaci. Ciocolata neagră în copaci negri şi cea albă în copaci albi. Glumesc. Ciocolata se face din boabele de cacao, care cresc în nişte teci mari, ce cresc în copaci. Pentru a face ciocolată, boabele sunt scoase din păstăi și puse laolaltă.
- Detalii
- Scris de: Joe Schwarcz
Chiar dacă nu te numeri printre cei care consumă băuturi alcoolice, nu poţi nega că oamenilor, ca specie, le place să bea. Noi consumăm vin, bere, cidru, băuturi spirtoase... în fapt, produsul fermentat a aproape orice poate fi transformat în alcool.
- Detalii
- Scris de: Rob Dunn
Când vine vorba de alegerile alimentare, majoritatea dintre noi facem tot ce putem pentru a ne asigura că ceea ce punem în farfurie reprezintă cea mai sănătoasă şi nutritivă mâncare posibilă. Dar, având atâtea opţiuni, nu e uşor să ştim exact ce ar trebui să mâncăm.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Începând cu 1995, cercetătorii de la Institutul Naţional de Sănătate Ambientală* din SUA au avut mai mult de 250.000 de chestionare completate, având ca subiect tipurile de băuturi consumate de către adulţi cu vârste cuprinse între 50 şi 71 de ani.
- Detalii
- Scris de: Dr. Joe Schwarcz
Cererea pentru cărţi cu diete va fi mereu imensă. Speranţa nu moare niciodată atunci când vine vorba de găsirea unei căi de a scăpa de kg în plus. Căci indiferent de numărul de diete eşuate, întotdeauna există nădejdea că poate următoarea va genera miracolul mult dorit.
- Detalii
- Scris de: Joe Schwarcz
"Salpetrul" (termenul se referă fie la nitratul de potasiu sau de sodiu) nu are niciun efect asupra dorinţelor carnale. Povestea că această substanţă chimică a fost pusă în mâncarea soldaţilor pentru reducerea apetitului lor sexual este un mit şi nimic mai mult.
- Detalii
- Scris de: Joe Schwarcz
Pentru a avea un organism şi o minte sănătoasă este recomandabil să uitaţi de obiceiurile alimentare moderne şi să evaluaţi beneficiile unor perioade de auto-înfometare. În continuare vă invităm să citiţi despre rezultatele recente privind privarea de hrană.
- Detalii
- Scris de: Emma Young
Produsele zaharoase conţin cantităţi mari de glucide, de aceea se mai numesc şi dulciuri. Acestea constituie o sursă importantă de energie pentru organism. Unele dintre ele conţin fructe (siropuri, dulceţuri), asigurând organismului vitamine şi elemente minerale.
- Detalii
- Scris de: Adrian Senciuc