Ciocolata neagră este bogată în substanţe nutritive care vă pot influenţa pozitiv sănătatea. Fiind fabricată din seminţele arborelui de cacao, este una dintre cele mai bune surse de antioxidanţi de pe planetă. Studiile arată că ciocolata neagră (nu cea cu zahăr) poate îmbunătăţi sănătatea şi poate diminua riscul bolilor de inimă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Timp de decenii, mulţi oameni de ştiinţă şi din mass-media au dus un război împotriva grăsimii. Ideea că grăsimea este nocivă nu s-a bazat niciodată pe fapte, iar acum s-a dovedit că este complet falsă. Dar totuşi, această prejudecată împotriva alimentelor sănătoase persistă... alimentele au fost condamnate doar pentru că sunt în mod natural bogate în grăsimi saturate.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Ouăle sunt atât de hrănitoare, încât sunt adesea menţionate ca „multivitaminele naturii”. Au de asemenea, oxidanţi unici şi substanţe nutritive folositoare pentru creier de care mulţi oameni duc lipsă. În acest articol veţi putea găsi şase motive pentru care ouăle sunt printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Să fim sănătoşi pare uneori incredibil de complicat. Există peste tot reclame şi diverşi experţi ce dau sfaturi contradictorii. Totuşi, să fii sănătos nu trebuie să fie complicat. Oamenii au fost sănătoşi şi în trecut, înainte de toate dietele şi „produsele sănătoase” ce au pus stăpânire pe societatea noastră.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Cred că tot conceptul „calorii ingerate versus calorii arse” este ridicolă. Alimentele afectează corpurile noastre în moduri diferite şi trecând prin mai multe căi metabolice. Nu doar atât, dar alimentele pe care le consumăm pot influenţa direct hormonii care reglează când şi cât de mult mâncăm.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Nu există un mod corect de a mânca, valabil pentru toţi. Suntem diferiţi şi ceea ce funcţionează pentru o persoană, poate să nu funcţioneze pentru alta. Eu personal susţin consumul de carne, dar şi de vegetale şi cred că există o mulţime de dovezi că acesta este un mod rezonabil de a mânca.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Soia este cu siguranţă unul dintre cele mai controversate alimente din lume. În funcţie de persoana pe care o întrebi, ea ori este un aliment minunat, ori o otravă ce perturbă hormonii. Aşa cum se întâmplă cu cele mai multe lucruri din nutriţie, există argumente de ambele părţi.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Cred cu tărie că organizaţiile de nutriţie îşi bazează afirmaţiile pe date ştiinţifice depăşite, eronate. În cele din urmă, acestă stare de lucruri se va schimba. „Experţii” vor fi obligaţi să abandoneze nonsensul low-fat care mai mult afectează oamenii, decât îi ajută. Nu există nicio scuză pentru a continua promovarea unei diete care este 100% ineficientă pe termen lung.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Discuţiile privind alimentaţia sunt pline de dezinformări. Toată lumea pare “să ştie” ce este corect, bazându-se, cel mai adesea, din păcate, informaţii false şi zero dovezi. În articolul de faţă veţi găsiţi un top al celor mai frecvente 11 greşeli de nutriţie pe care oamenii continuă să le repete.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Dacă vreodată aţi încercat să eliminaţi alimentele nesănătoase (junk food) din dietă, s-ar putea să vă fi dat seama că este mai uşor de zis decât de făcut. Avem tendinţa de a pofti... Creierul începe să ceară aceste alimente. Deşi raţiunea „ştie” că acestea nu sunt bune pentru noi, alte părţi ale creierului nostru par să nu fie de acord.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Alimentaţia este plină de tot felul de nonsensuri. Cele mai grave exemple sunt prezentate aici, dar din păcate, acesta este doar vârful aisbergului. În acest articol veţi găsi un top care conţine 13 minciuni despre alimente, minciuni care ne îmbolnăvesc sau ne îngraşă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Mierea este magică. Pe lângă gustul ei delicios, ea este cam singurul aliment care nu se strică atunci când se află în stare comestibilă. Dar de fapt de ce nu se strică mierea? Mierea are o mulţime de proprietăţi incredibile. Citiţi mai multe în continuare.
- Detalii
- Scris de: Katharine Trendacosta
Se pare că aproape în fiecare zi aflăm despre alimente un lucru nou care ne îngrijorează. În orez se găsește arsenic. În carne se găsește escherichia coli. Nu este însă nicio noutate faptul că ne preocupă siguranța alimentelor care ne sunt oferite.
- Detalii
- Scris de: McGill
De ce spuma de la o cafea încălzită la microunde se ridică atunci când se adăugă zahăr? Acest lucru se întâmplă din cauza unui fenomen numit supraîncălzire. Dar mai întâi să înţelegem totul despre fierbere. Moleculele se evaporă întotdeauna la suprafaţa unui lichid.
- Detalii
- Scris de: Joe Schwarcz
Joe Mercola este un medic osteopat care administrează un site popular de sănătate prin care oferă tot felul de sfaturi, majoritatea discutabile. De asemenea, el vinde o mare varietate de produse de la suplimente cu sare de Himalaya la paturi de bronzat.
- Detalii
- Scris de: Joe Schwarcz