Flavonoidele reprezintă o clasă de metaboliți secundari ai plantelor, cunoscuți pentru proprietățile lor antioxidante și pentru faptul că sunt prezenți în alimentele de origine vegetală.
| Flavonoid class | Flavonoid | |
|---|---|---|
| Antocianidine | 1 | Cyanidin |
| 2 | Delphinidin | |
| 3 | Malvidin | |
| 4 | Pelargonidin | |
| 5 | Peonidin | |
| 6 | Petunidin | |
| Flavan-3-oli | 7 | (-)-Epicatechin* |
| 8 | (-)-Epicatechin 3-gallate* | |
| 9 | (-)-Epigallocatechin* | |
| 10 | (-)-Epigallocatechin 3-gallate* | |
| 11 | (+)-Catechin* | |
| 12 | (+)-Gallocatechin* | |
| 13 | Theaflavin | |
| 14 | Theaflavin-3,3'-digallate | |
| 15 | Theaflavin-3'-gallate | |
| 16 | Theaflavin-3-gallate | |
| 17 | Thearubigins | |
| Flavanone | 18 | Eriodictyol |
| 19 | Hesperetin | |
| 20 | Naringenin | |
| Flavonei | 21 | Apigenin |
| 22 | Luteolin | |
| Flavonoli | 23 | Isorhamnetin |
| 24 | Kaempferol | |
| 25 | Myricetin | |
| 26 | Quercetin | |
| Isoflavone | 27 | Daidzein |
| 28 | Genistein | |
| 29 | Glycitein | |
Sursa: www.ars.usda.gov
