În cei aproape 14 ani de existenţă, Scientia.ro a reuşit să se impună în spaţiul online ca o sursă de informaţii ştiinţifice de calitate. Unele dintre articolele publicate au fost scrise de către voluntari. Alătură-te comunităţii Scientia!


CONDIŢII COLABORARE

În măsura în care ești interesat(ă) să publici articole de știință și/sau tehnologie pe scientia.ro, te rugăm să citești acest articol şi să ne scrii apoi pe adresa: .

Pentru cei care nu au mai scris pentru Scientia, este necesar 1 articol de probă, care poate fi publicat sau nu (evaluăm calitatea articolului și potrivirea cu specificul site-ului).

POŢI SCRIE UN ARTICOL ORIGINAL ori
POŢI TRADUCE UN ARTICOL DE PE SITE-URILE CU CARE AVEM ÎNCHEIATE ACORDURI DE COLABORARE!


De ce să publici pe Scientia?

pentru a-ți îmbunătăţi calităţile de scriitor/traducător (te orientăm la fiecare articol)
pentru notorietate şi experienţă (articolele Scientia sunt citite de sute de mii de cititori lunar)
⇒ pentru a fi la curent cu cercetarea ştiinţifică (scriind înseamnă, printre altele, să fii la curent cu ce se publică)
pentru a obţine o diplomă de voluntar (uneori ajută...)
pentru satisfacţia de a răspândi cunoașterea științifică (în România cunoaşterea ştiinţifică la nivelul populaţiei largi este relativ redusă)

LISTA SITE-URI DE UNDE SE POT EFECTUA TRADUCERI:

ŞTIINŢĂ ŞI TEHNOLOGIE

The Conversation (prima noastră recomandare, dată fiind calitatea şi gradul ridicat de „popularizare” a articolelor. Poate fi tradus orice articol din secţiunea de ştiinţă ori de medicină)
UniverseToday (poate fi tradus orice articol)
Ask a Mathematician and a Physicist www.askamathematician.com
Cartea Psychology. An introduction, http://www.intropsych.com/, (o bună parte din carte este deja tradusă, verifică aici)

Tă rugăm să îți anunţi intenţia de a scrie un articol prin trimiterea unui e-mail către Scientia în care să menționezi subiectul ori linkul articolului (dacă e vorba de traducere).
Nu începe scrierea articolului până nu primești acordul nostru!

Atenţie! Calitatea articolelor (corectitudinea din punct de vedere ştiinţific, dar şi al regulilor gramaticale) este cardinală în acceptarea acestora pentru publicare. Te rugăm să verifici cu grijă articolele înainte de a ni le trimite.

 
Pentru liceeni/studenţii interesaţi de activităţi de voluntariat, am instituit o diplomă de voluntar. Mai multe detalii aici.


REGULI DE SCRIERE A ARTICOLELOR ŞI CRITERII MINIME DE CALITATE

Pentru ca articolele să fie luate în calcul pentru publicare, trebuie să respecte următoarele reguli:

REDACTAREA ARTICOLELOR
»
Să fie scrise într-o limbă română corectă, cu diacritice (vă puteţi folosi de acest site pentru adăugare/verificare diacritice şi de softul AutoCorect pentru verificarea textului şi punerea de diacritice).
» Articolele vor fi trimise în fişiere cu extensia .txt şi vor fi scrise cu editorul Notepad++ (se poate descărca gratuit de pe Internet, ocupă puțin spațiu și este foarte rapid). Între paragrafe se va lăsa un rând liber şi nu se vor folosi alineate la începutul paragrafelor.

IMAGINI

»
Eventualele imagini ce însoţesc articolul original se trimit fie sub formă de arhivă, fie ca fişiere ataşate la email. Dacă imaginile sunt disponibile pe Internet, se inserează doar linkul în textul articolului, pe un rând separat. Nu publicăm imagini pentru care nu există drept de republicare. Din fericire, sunt diverse site-uri unde imaginile sunt gratuite.
 
BIBLIOGRAFIE
»
Articolele trebuie să aibă inclusă bibliografie, dacă nu sunt traduceri. Doar în cazuri excepţionale acceptăm articole fără bibliografie (de exemplu: cercetători consacraţi, profesori). În cazul cărţilor folosite ca bibliografie se va menţiona cel puţin: titlul cărţii, autorul şi editura, iar în cazul unor articole consultate pe Internet: linkul.

STIL

Vă recomandăm să citiţi ghidul nostru de stil şi exprimare corectă.

Decizia publicării textelor trimise  de către colaboratori aparţine echipei Scientia şi se bazează exclusiv pe valoarea textelor şi respectarea regulilor stabilite mai sus. Autorii articolelor vor fi menţionaţi în câmpul special alocat pentru autori al fiecărui articol ori, în cazul traducerilor, la finalul articolului, ca traducător.

Autorii articolelor, odată ce trimit articolele spre publicare pe site-ul Scientia.ro, înţeleg că nu vor putea cere vreodată eliminarea articolelor de pe site şi că aceste articole pot fi folosite de către administratorii site-ului Scientia.ro aşa cum cred aceştia de cuviinţă, în scopul promovării ştiinţei.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.