Scientia.ro
  • Home
  • Ştiri
  • Tehnologie
  • Fizică
  • Univers
  • Biologie
  • Biografii
  • Humanus
  • Pe scurt
  • Bloguri
    • Blogul Scientia
    • Blog Cătălina Curceanu
    • Safari prin lumea ştiinţei
    • Blog Sergiu Vijiala

Pericolele alimentaţiei - ouăle (5)

OuăParafrazând o veche şi celebră dilemă: ce este mai murdar, oul sau găina? Veţi fi tentaţi să credeţi că găina, mai ales dacă aţi citit zilele trecute ce am scris despre carnea de pui. Însă lucrurile nu stau aşa. Iată care sunt pericolele la care ne expun ouăle...

Detalii
Scris de: Amedeo Ene
Categorie: Alimentaţie-Sănătate
Creat: 13 Iunie 2011
Twitter
Tweet
Facebook
Share
Reddit
Share in Reddit

Pericolele alimentaţiei - curcanul (4)

CurcanE la modă să mănânci carne de curcan. Cică e mai curat şi mai sănătos, are mai puţin colesterol... şi e ceva mai scump. Mai mult de un sfert din curcanii pe care îi cumpărăm de la supermarket au Listeria, Campylobacter şi Clostridium, dacă nu toate la un loc...

Detalii
Scris de: Amedeo Ene
Categorie: Alimentaţie-Sănătate
Creat: 10 Iunie 2011
Twitter
Tweet
Facebook
Share
Reddit
Share in Reddit

Pericolele alimentaţiei - carnea tocată (3)

Carne tocatăVă plac mititeii? Ei bine, până şi aceştia vă pot face oricând viaţa un iad!... Nu vă lăsaţi încântaţi de gama largă de produse din carne tocată pe care o oferă supermarketurile! Raioanele de profil vin cu amestecuri din cele mai diverse, de la carne de porc, vită şi oaie, până la pui şi curcan.

Detalii
Scris de: Amedeo Ene
Categorie: Alimentaţie-Sănătate
Creat: 08 Iunie 2011
Twitter
Tweet
Facebook
Share
Reddit
Share in Reddit

Pericolele alimentaţiei - puii (2)

PuiCunoaşteţi foarte bine etichetele şi desenele de avertizare de pe pachetele de ţigări. Uitaţi acum de ele! Autorităţile sanitar-veterinare ar trebui să pună astfel de etichete pe... pui. Da, aţi citit bine. Pe puii pe care îi cumpărăm de la supermarket. Congelaţi sau proaspeţi.

Detalii
Scris de: Amedeo Ene
Categorie: Alimentaţie-Sănătate
Creat: 03 Iunie 2011
Twitter
Tweet
Facebook
Share
Reddit
Share in Reddit

Mizeriile pe care le mâncăm (1)

Imbălnăvire cu hrană contaminatăSpecialiştii spun că de-a lungul fiecărui an fiecare dintre noi se îmbolnăveşte măcar o dată din pricina unor viruşi, bacterii sau toxine prezente în hrana noastră. Cei mai mulţi dintre noi nu vor avea habar ce i-a lovit, însă se vor confrunta cu simptome binecunoscute...

Detalii
Scris de: Amedeo Ene
Categorie: Alimentaţie-Sănătate
Creat: 01 Iunie 2011
Twitter
Tweet
Facebook
Share
Reddit
Share in Reddit

Vitamina B6

Ardei graşiVitamina B6 este utilă pentru o gama largă de activităţi ale sistemului nervos. Aceasta ajută la defalcarea corectă a zaharurilor şi amidonului. De asemenea, ajută la prevenirea acumulării de homocisteină în sânge. Ardeiul gras şi spanacul sunt bogate în vitamina B6.

Detalii
Scris de: Iosif A.
Categorie: Alimentaţie-Sănătate
Creat: 08 Septembrie 2010
Twitter
Tweet
Facebook
Share
Reddit
Share in Reddit

Vitamina B5

Ciuperci Vitamina B5 îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a răspunde la stres, prin sprijinirea glandelor suprarenale. Vitamina B5 obţinută din alimente ajută la conversia carbohidraţilor şi a grăsimilor în energie.

Detalii
Scris de: Prodieta
Categorie: Alimentaţie-Sănătate
Creat: 26 August 2010
Twitter
Tweet
Facebook
Share
Reddit
Share in Reddit

Cum funcţionează vitamina B3 ?

Ciuperci criminiVitamina B3 ajută la scăderea valorilor colesterolului. Aceasta este utilă şi pentru stabilizarea nivelul de zahăr din sânge. Vitamina B3 susţine procesele genetice în celulele organismului şi ajută la procesarea grăsimilor din corp.

Detalii
Scris de: T. Ov.
Categorie: Alimentaţie-Sănătate
Creat: 29 Iunie 2010
Twitter
Tweet
Facebook
Share
Reddit
Share in Reddit

Cum funcţionează VITAMINA B2

Vitamina B2Vitamina B2 ajută la transformarea grăsimilor, carbohidraţilor şi proteinelor în energie. Aceasta este necesară, de pildă, pentru vindecarea pielii ori menţinerea sănătoasă a acesteia. Vitamina B2 ajută organismul la echilibrarea acidităţii.

Detalii
Scris de: Iosif A.
Categorie: Alimentaţie-Sănătate
Creat: 16 Iunie 2010
Twitter
Tweet
Facebook
Share
Reddit
Share in Reddit

Cum funcţionează VITAMINA B1

Floarea soareluiVitamina B1 este esenţială pentru producerea de energie, funcţionarea creierului şi realizarea digestiei. Ajută organismul să utilizeze proteinele. Vitamina B1 este parte din familia vitaminelor B şi are un rol vital în deficienţele nutriţionale numite “beri-beri”.

Detalii
Scris de: Iosif A.
Categorie: Alimentaţie-Sănătate
Creat: 08 Iunie 2010
Twitter
Tweet
Facebook
Share
Reddit
Share in Reddit

Cum funcţionează VITAMINA A

Vitamina AVitamina A a fost identificată în 1913 şi este un compus cunoscut şi sub numele de retinol. Vitamina A este esenţială pentru reproducere, pentru menţinerea şi reîntinerirea ţesuturilor epiteliale din piele (derma şi epiderma), din plămâni, tractul gastro-intestinal, uter şi altele.

Detalii
Scris de: Iosif A.
Categorie: Alimentaţie-Sănătate
Creat: 07 Iunie 2010
Twitter
Tweet
Facebook
Share
Reddit
Share in Reddit

Vitaminele - foarte scurtă introducere

FructeVitaminele sunt importante pentru buna funcţionare a organismului uman şi sănătate. Folosirea cu măsură a vitaminelor poate ajuta la prevenirea apariţiei unor boli. Suplimentele de vitamine sunt recomandate, dar numai în urma discutării cu un medic.

Detalii
Scris de: Iosif A.
Categorie: Alimentaţie-Sănătate
Creat: 26 Mai 2010
Twitter
Tweet
Facebook
Share
Reddit
Share in Reddit

Ce este piramida alimentelor?

Ce este piramida alimentară?

Piramida alimentară se referă la clasificarea alimentelor în funcţie de proporţia ideală a fiecărui aliment în dieta zilnică. Sunt mai multe variante ale piramidei alimentare. Iniţial aceasta a fost dată publicităţii în 1992 de către Departamentul de Agricultură al Statelor Unite . În 1998 cercetători din Bruxelles au propus o altă variantă a piramidei, pentru ca în 2002 de la Harvard să se promoveze o altă versiune. Finalmente, anul trecut, în 2008, aceiaşi cercetători de la Harvard au schimbat structura piramidei alimentare, în lumina noilor informaţii legate de alimentaţie, rezultate din cercetările întreprinse în ultimii ani.

 

Piramida alimentara
Piramida alimentară

 

Detalii
Scris de: Iosif A.
Categorie: Alimentaţie-Sănătate
Creat: 10 Ianuarie 2009
Twitter
Tweet
Facebook
Share
Reddit
Share in Reddit

Pagina 19 din 19

  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19

Citește și:

  • 15 lucruri pe care nu le cunoaşteţi despre banane
  • 4 alimente "periculoase", care, de fapt, sunt bune
  • 8 moduri în care ne putem face cafeaua super sănătoasă
  • Uleiurile sănătoase pentru gătit
  • „Hrană pentru viață” (note de lectură)
  • Pericolele alimentaţiei - sandvişurile (7)


Citește gratuit cartea.
Clic pe imagine.

FLASH SCIENCE:

Toți oamenii emit o lumină subtilă până mor

Această lumină se numește emisie de fotoni ultra-slabi (EFU) și este un produs natural al metabolismului.

Aur din centrul Terrei se strecoară către suprafață

Centrul planetei noastre conține 99,999% din tot aurul cunoscut. Contrar teoriilor conspiraționiste, miezul Pământului nu este gol.

Inteligența artificială devine tot mai puternică, dar „halucinațiile” ei se înrăutățesc

Noile versiuni ale softurilor de IA de tip LLM, care vin cu opțiunea „raționează”, dezvoltate de marile companii de tehnologie, produc informații incorecte tot mai frecvent. Nici măcar companiile nu știu de ce.

Cum să-ți îmbunătățești colesterolul

Colesterol total: Redu consumul de alimente prăjite și de tip fast-food. Limitează carnea roșie la nu mai mult de 1–3 ori pe săptămână. Alege produse lactate cu conținut redus de grăsimi și carne slabă, cum ar fi puiul și peștele. Crește consumul de fructe, legume, cereale integrale și leguminoase.

CE CĂRȚI CITESC:

• What kind of creatures are we? de Noam Chomsky (02.01.25)

Tag:   carti-note-lectura 

›› NEWSLETTER (lunar)
Scientia Q&A  || Forum
YouTube || Facebook     
⇒ Scrie pe Scientia
Contact || T&C || RSS
© 2008-2024 Scientia.ro