Cred că tot conceptul „calorii ingerate versus calorii arse” este ridicolă. Alimentele afectează corpurile noastre în moduri diferite şi trecând prin mai multe căi metabolice. Nu doar atât, dar alimentele pe care le consumăm pot influenţa direct hormonii care reglează când şi cât de mult mâncăm.

VegetaleNu există un mod corect de a mânca, valabil pentru toţi. Suntem diferiţi şi ceea ce funcţionează pentru o persoană, poate să nu funcţioneze pentru alta. Eu personal susţin consumul de carne, dar şi de vegetale şi cred că există o mulţime de dovezi că acesta este un mod rezonabil de a mânca.

SoiaSoia este cu siguranţă unul dintre cele mai controversate alimente din lume. În funcţie de persoana pe care o întrebi, ea ori este un aliment minunat, ori o otravă ce perturbă hormonii. Aşa cum se întâmplă cu cele mai multe lucruri din nutriţie, există argumente de ambele părţi.

Tânără mâncândCred cu tărie că organizaţiile de nutriţie îşi bazează afirmaţiile pe date ştiinţifice depăşite, eronate. În cele din urmă, acestă stare de lucruri se va schimba. „Experţii” vor fi obligaţi să abandoneze nonsensul low-fat care mai mult afectează oamenii, decât îi ajută. Nu există nicio scuză pentru a continua promovarea unei diete care este 100% ineficientă pe termen lung.

TânărăDiscuţiile privind alimentaţia sunt pline de dezinformări. Toată lumea pare “să ştie” ce este corect, bazându-se, cel mai adesea, din păcate, informaţii false şi zero dovezi. În articolul de faţă veţi găsiţi un top al celor mai frecvente 11 greşeli de nutriţie pe care oamenii continuă să le repete.

Tânără cu mereDacă vreodată aţi încercat să eliminaţi alimentele nesănătoase (junk food) din dietă, s-ar putea să vă fi dat seama că este mai uşor de zis decât de făcut. Avem tendinţa de a pofti... Creierul începe să ceară aceste alimente. Deşi raţiunea „ştie” că acestea nu sunt bune pentru noi, alte părţi ale creierului nostru par să nu fie de acord.

Tânără pe cântarAlimentaţia este plină de tot felul de nonsensuri. Cele mai grave exemple sunt prezentate aici, dar din păcate, acesta este doar vârful aisbergului. În acest articol veţi găsi un top care conţine 13 minciuni despre alimente, minciuni care ne îmbolnăvesc sau ne îngraşă.

AlbinăMierea este magică. Pe lângă gustul ei delicios, ea este cam singurul aliment care nu se strică atunci când se află în stare comestibilă. Dar de fapt de ce nu se strică mierea? Mierea are o mulţime de proprietăţi incredibile. Citiţi mai multe în continuare.

MărSe pare că aproape în fiecare zi aflăm despre alimente un lucru nou care ne îngrijorează. În orez se găsește arsenic. În carne se găsește escherichia coli.  Nu este însă nicio noutate faptul că ne preocupă siguranța alimentelor care ne sunt oferite.

CafeaDe ce spuma de la o cafea încălzită la microunde se ridică atunci când se adăugă zahăr? Acest lucru se întâmplă din cauza unui fenomen numit supraîncălzire. Dar mai întâi să înţelegem totul despre fierbere. Moleculele se evaporă întotdeauna la suprafaţa unui lichid.

VegetaleJoe Mercola este un medic osteopat care administrează un site popular de sănătate prin care oferă tot felul de sfaturi, majoritatea discutabile. De asemenea, el vinde o mare varietate de produse de la suplimente cu sare de Himalaya la paturi de bronzat.

Copil sărindMere care nu sunt colorate artificial. Roşii, afine, ardei verde, morcovi sau spanac asemenea. Pâine din cerealele integrale fără peliculă colorantă. Suc de struguri sau lapte fără coloranţi. Acestea sunt alimentele şi băuturile pe care ar trebui să le consume copiii noștri.

Orez roşuCând este o substanţă aliment şi când este medicament? Aceasta ar putea părea o întrebare simplă, dar răspunsul poate fi complicat. Să presupunem că luăm orezul, îl inoculăm cu un tip de drojdie, îl lăsăm să fermenteze o vreme şi  îl consumăm ca atare.

BrânzăEste adevărat că brânza albastră (brânza cu mucegai) determină apariţia  cancerului? Unul dintre cititorii noştri  au adus în discuţie acest subiect. Din fericire, răspunsul la această întrebare este negativ. Dar cred că ştiu de unde a pornit toată această poveste.

Pepene verdeUn comunicat de presă al universităţii Texas A&M afirmă: "Pepenele verde are ingrediente care generează efecte asemănătoare celor create de Viagra la nivelul vaselor de sânge ale organismului și este posibil chiar să crească libidoul."

VegetalePe Internet e multă zarvă legată de chestiunea alimentelor „acide” şi „alcaline”, ce are de obicei la bază istoria cu celulele canceroase ce nu pot supravieţui decât în medii acide, motiv pentru care se recomandă consumul de „alimente alcaline” şi de „apă alcalină”.

Intoleranta lactozaGaze, balonare, dureri de stomac... acestea sunt doar câteva dintre simptomele pe care unii oameni le experimentează după ce consumă lapte. Şi nu vorbim despre o problemă care apare ocazional. În jur de 70% din populaţia lumii nu tolerează lactoza.

RobinetCare este boala cu cea mai mare frecvenţă la nivel mondial? Probabil că vă gândiţi la infecţie. Sau la bolile cardiovasculare ori la cancer sau SIDA. De fapt este guturaiul! Care este boala ce ocupă locul doi în acest clasament? Caria.

Ciocolată albă şi neagrăCiocolata creşte în copaci. Ciocolata neagră în copaci negri şi cea albă în copaci albi. Glumesc. Ciocolata se face din boabele de cacao, care cresc în nişte teci mari, ce cresc în copaci. Pentru a face ciocolată, boabele sunt scoase din păstăi și puse laolaltă.

Consumatori de alcoolChiar dacă nu te numeri printre cei care consumă băuturi alcoolice, nu poţi nega că oamenilor, ca specie, le place să bea. Noi consumăm vin, bere, cidru, băuturi spirtoase... în fapt, produsul fermentat a aproape orice poate fi transformat în alcool.


 



Donează prin PayPal ()


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro