Un sirop dulce care ne poate ajuta să slăbim? Pare prea frumos ca să fie adevărat. Însă exact asta se spune despre siropul de yacon, care recent a devenit popular ca adjuvant în pierderea în greutate. Spre deosebire de cele mai multe suplimente de slăbit, există câteva studii efectuate pe oameni care pot să susţină aceste afirmaţii.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Există multe mituri ridicole în nutriţie. „Mitul caloriilor” este unul dintre cele mai omniprezente şi mai dăunătoare. Ideea acestuia e că partea cea mai importantă din dietă o reprezintă caloriile şi că sursele acestora nu contează.
Ei spun că „o calorie este o calorie” şi că nu contează dacă mâncaţi 100 de calorii din bomboane sau broccoli – vor avea acelaşi efect asupra greutăţii voastre. Este adevărat că toate „caloriile” au aceeaşi cantitate de energie. O calorie conţine 4184 jouli de energie. În acest sens, o calorie este o calorie.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Ouăle se află printre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Un ou conţine toate substanţele nutritive necesare pentru a transforma o singură celulă într-un puişor. Cu toate acestea, ouăle au dobândit o reputaţie proastă, pentru că gălbenuşurile sunt bogate în colesterol.
De fapt, un ou de mărime medie conţine 186 mg de colesterol, care reprezintă 62% din doza zilnică recomandată. Oamenii credeau că, dacă vor consuma colesterol, vor creşte nivelul colesterolului în sânge şi se vor putea îmbolnăvi de inimă. Însă se pare că nu este atât de simplu. Cu cât consumăm mai mult colesterol, cu atât mai puţin produce organismul în loc. Să vă explic cum funcţionează.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Dacă aţi încercat să pierdeţi în greutate şi nu aţi reuşit, nu sunteţi singuri. Acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori. Uneori oamenii reuşesc să slăbească, dar ajung în final să recupereze toate kilogramele pierdute. Adevărul este că e greu să slăbim, iar rata succesului este foarte mică.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Ce funcţionează pentru o persoană poate să nu aibă efect pentru alta. Atunci când fac schimbări, unii oameni (aşa cum sunt eu) preferă să mizeze pe tot şi să schimbe totul în acelaşi timp. Alţii însă, aleg o abordare mai lentă, făcând modificări mai mici. Nicio abordare nu este mai bună decât alta, doar persoanele au personalităţi diferite şi abordează diferit stilurile de viaţă. Acest articol se adresează celor ce preferă o abordare mai lentă. Explică modul în care să adoptăm o dietă sănătoasă, bazată pe alimente naturale, în 12 paşi uşor de gestionat.
Puteţi face un pas pe săptămână, unul la două săptămâni, unul pe lună, oricare vi se potriveşte. Orice aţi face, ar trebui să vedeţi rezultatele imediat, deoarece fiecare pas poate avea un efect important. Atunci când terminaţi, veţi fi pierdut mai multe kilograme şi vă veţi fi îmbunătăţit sănătatea, atât cea fizică, cât şi cea mentală.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Să mănânce sănătos şi să piardă în greutate pare aproape imposibil pentru multe persoane. În ciuda bunelor lor intenţii, ei se găsesc repetat în situaţia de a mânca mari cantităţi de alimente nesănătoase, deşi sunt conştienţi că acest lucru le face rău. Adevărul este că efectele anumitor alimente asupra creierului pot duce la dependenţă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Există câţiva îndulcitori naturali care sunt perfect siguri pentru consum. Conţin puţine calorii, puţină fructoză şi au gust dulce. Există 4 îndulcitori naturali care sunt de fapt sănătoşi. Care sunt aceştia şi care sunt sunt efectele acestora asupra organismului uman? Citiţi acest articol pentru afla...
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
La început, dieta convenţională low-fat s-a bazat pe puţine dovezi ştiinţifice, care de atunci au fost complet infirmate. În ultimele decenii, multe studii ample, pe termen lung, au arătat că această dietă este o alegere foarte proastă. Nu s-a dovedit doar că este ineficientă,ci că ea poate fi de-a dreptul dăunătoare pentru mulţi oameni. În acest articol găsiţi 7 moduri în care dieta low-fat vă poate afecta sănătatea.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Nutriţia este plină de tot soiul de minciuni, mituri şi concepţii greşite. Ceea ce oamenii cred că este adevărat, de multe ori se dovedeşte a fi exact opusul adevărului. Prin urmare, în articolul de faţă veţi găsiţi prezentate unsprezece alimente care sunt folosite de unele persoane "pentru dietă", dar care de fapt ne îngraşă. Iată despre ce este vorba...
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Uleiul de cocos este cea mai prietenoasă grăsime din lume pentru slăbit. Conţine o combinaţie unică de acizi graşi care au efecte semnificative asupra metabolismului. Mai multe studii arată că doar prin adăugarea uleiului de cocos în dietă putem pierde grăsime, în special grăsimea "periculoasă" din cavitatea abdominală. Să vă explic cum funcţionează.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Amidonul rezistent este cel ce nu e digerat. Cu alte cuvinte, este rezistent la digestie în partea superioară a tractului digestiv. Amidonul rezistent trece neschimbat prin colon, unde hrăneşte bacteriile prietenoase din intestin. În acest fel, funcţionează asemănător cu o fibră solubilă, fermentabilă, deşi pare a fi mai benefic decât fibrele. Multe studii efectuate pe oameni arată că amidonul rezistent poate aduce beneficii sănătăţii: îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină, scade nivelul glicemiei, reduce apetitul şi aduce beneficii digestiei (1).
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Alimentele procesate sunt dăunătoare. Ele sunt principalul motiv pentru care oamenii se îngraşă şi se îmbolnăvesc. De unde ştim acest lucru? De fiecare dată când o populaţie adoptă o dietă occidentală bogată în alimente procesate, membrii acesteia se îmbolnăvesc. Acest lucru se întâmplă în decurs de câţiva ani. Genele lor nu se modifică, alimentele, da.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Te-ai trezit vreodată în miezul nopţii cu o poftă nebună de prăjitură cu brânză? Soţia ta însărcinată te-a implorat vreodată să-i aduci murături şi brânză, care să meargă cu un sandviş cu unt de arahide şi banane? Poftele alimentare reprezintă unul din lucrurile pe care aproape orice om le-a simţit. Una dintre cele mai răspândite teorii privind cauza lor este aceea că oamenii râvnesc după mâncărurile care conţin substanţele nutritive de care corpul duce lipsă.
- Detalii
- Scris de: Scott (TodayIFoundOut)
Noi toţi suntem diferiţi. Ceea ce funcţionează pentru o persoană poate să nu funcţioneze pentru alta. Am scris destul de mult în trecut despre dietele low-carb, deoarece cred că reprezintă o potenţială soluţie la unele dintre cele mai mari probleme de sănătate din lume. Totuşi, adevărul este că dietele low-carb nu sunt pentru toată lumea.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Acesta este un plan detaliat pentru dieta paleo. Ce să mâncăm, ce să evităm şi un exemplu de meniu paleo pentru o săptămână. Dieta paleo este bazată pe imitarea dietei strămoşilor vânători-culegători. Include alimente integrale, neprocesate, care seamănă cu ceea ce găsim în natură. Strămoşii noştri au fost genetic la fel ca oamenii moderni. Ei au prosperat consumând astfel de alimente şi nu au suferit de boli ca obezitatea, diabetul şi bolile de inimă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars