CiocolatăEste ciocolata soluţia spre succesul cunoaşterii? Curios de beneficiile vestite ale flanonoidelor care se găsesc în ciocolată, dar şi în vin,  Franz Messerli  a adunat date despre consumul mediu de ciocolată în diferite ţări.

 

 

 

 

 

Apoi a comparat consumul de ciocolată pe cap de locuitor în aceste ţări  cu numărul de laureaţi ai premiului Nobel existenţi până anul trecut.

Elveţia conduce atât în clasamentul consumului de ciocolată, cât şi în cel al premiilor Nobel obţinute, iar atunci când Messerli de la  St Luke's-Roosevelt Hospital din New York a analizat cifrele în cazul celorlalte ţări, cercetătorul a descoperit o corelaţie surprinzător de puternică, este concluzia unui studiu publicat de revista american "New England Journal of Medicine" (vol 367, p 1562).

"Doza minimă eficientă de ciocolată pare să fie în jur de 2 kilograme pe an", afirmă Messerli. "Şi curba doză-răspuns nu dezvăluie aparent nici o limită a numărului de laureaţi ai premiului Nobel în cazul celei mai mari doze de ciocolată de 11 kilograme pe an". Cu alte cuvinte, dacă am înţeles acest lucru în mod corect, cu cât este mai mare consumul de ciocolată, cu atât mai multe premii Nobel va obţine acea ţară.

Rămâne să se stabilească dacă ciocolata determină acea amplificare semnificativă a cogniţiei, relatează Messerli, dar ca un adevărat nativ din Elveţia el admite "că de obicei consumă ciocolată neagră în mod regulat, zilnic".

Descoperirea a fost o surpriză reală pentru Eric Cornell, un fizician american care a primit premiul Nobel pentru fizică în 2001. "Am atribui în esenţă întregul meu succes consumului unei cantităţi foarte mari de ciocolată", a declarat el pentru Reuters şi a susţinut din toată inima că ciocolata neagră "este calea de urmat" atunci când urmăreşti să obţii lauri în fizică.

Este posibil ca doar ciocolata să nu fie suficientă pentru mulţi dintre noi, dar putem prezice că aceasta l-ar putea ajuta pe Messerli să reuşească să obţină un premiu Ig Nobel.

 



Textul de mai sus reprezintă traducerea articolului feedback-chocolate-wins-nobel-prizes, publicat de New Scientist. Scientia.ro este singura entitate responsabilă pentru eventuale erori de traducere, Reed Business Information Ltd şi New Scientist neasumându-şi nicio responsabilitate în această privinţă.
Traducere: Ecaterina Pavel

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.