În 1948 oftalmologul spaniol Jose Igacio Barraquer Moner (da, spaniolii au multe nume...) s-a săturat de soluția numită „ochelari”.  A vrut o soluție pentru vederea imperfectă care să renunțe la ajutoare externe și care să acționeze direct asupra ochilor. Așa că a inventat o metodă chirurgicală care, cel mai probabil, nu va fi pe placul dumneavoastră: lua partea exterioară a corneei, o punea în nitrogen lichid, folosea un fel de strung în miniatură pentru a schimba forma corneei, apoi o reatașa pe ochiul pacientului.

Desigur, în cei 70 de ani care s-au scurs de la încercările lui Moner multe s-au întâmplat în lumea chirurgiei ochiului. Chirurgii moderni pot modifica forma corneei cu metode mai puțin invazive. Vorbim, desigur, despre folosirea laserului, care este atât de precisă, că putem practic scrie propoziții pe fire de păr.Chirurgia modernă a ochiului, cu ajutorul laserului, folosește o tehnică numită „fotoablație”, care permite evaporarea de țesut organic fără a supraîncălzi țesutul ochiului.

Iată, pe scurt, cum funcționează chirurgia cu laser a ochiului:
:: primul pas constă în separarea unui strat subțire din partea exterioară a corneei.
:: cu ajutorul laserului se „sculptează” corneea în forma dorită, pentru a corecta defectele de vedere. Procesul durează până la 30 de secunde...
:: stratul separat la început se repune în poziția inițială, iar marginile acestuia se „sudează” singure în câteva ore.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să urmăriți videoclipul de mai jos (subtitrare în limba engleză).

Modulul de comentarii de mai jos este încă în perioada de testare.
Se pot publica comentarii după crearea unui cont pe site, folosind conturile dv. de FB, Twitter și Google, ori pur și simplu ca vizitator (fără nicio formalitate de înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate, înainte de publicare.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro