SupăMoses Maimoindes, remarcabilul medic, sigur credea asta acum peste 800 de ani, recomandând metoda pacienților. Cercetările moderne au arătat că supa de pui creşte fluxul mucusului şi ajută organismul să scape de virusul răcelii.

 

 

 

Puiul este bogat în aminoacidul numit cisteină, care ajută la eliminarea secreţiilor. Acest efect este sporit prin adăugarea de condimente, cum ar fi piperul şi usturoiul. Deseori, când oamenii răcesc sau au gripă se pierd fluidele corporale și mineralele numite electroliți. Pierderea potasiului constituie o preocupare specială în deshidratare. Păstârnacul este o sursă foarte bună de potasiu și ar trebui să fie folosit întotdeauna în supa de pui. La fel,  morcovii și ceapa, datorită conținutului lor antioxidant. Aveţi aici o rețetă ușoară și rapidă. Cu supă de pui, veţi scăpa de guturai în șapte zile. Fără ea, ar putea dura o săptămână.

Turnați doi litri de apă rece într-o oală mare. Adăugați şase jumătăţi de morcovi, trei de păstârnac, o ceapă întreagă, o rădăcină de ţelină tocată, patru lujeri de frunze de țelină, o jumătate de ardei verde și opt căţei de usturoi curățaţi. Și acum vine ingredientul secret. Supa de pui poate fi făcută fără elementul central -  puiul. Cuburile Knorr cu bulion de pui sunt grozave. Șase sunt de ajuns! De ce să te oboseşti să extragi cisteina din carnea de pui atunci când a făcut-o deja cineva şi mult mai bine? Acum, adăugați piper negru pentru gust și un pachet de mărar proaspăt. Fierbeţi timp de patruzeci de minute și apoi consumaţi cel puțin o porţie pe zi.



Traducere de Maricica Botescu după chicken-soup-is-good-for-the-common-cold cu acordul editorului

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.