MaxbackLa o dimensiune de 20,3 cm pe 25,4 cm, Maxback este cel mai mare senzor fotografic din lume. A fost comandat de fotograful profesionist Mitchell Feinberg şi a costat cât o casă de dimensiuni acceptabile. De ce să cheltuieşti atâţia bani?

 

 

 

 

Mitchell Feinberg ne explică: “Dezvoltarea şi producerea a 2 bucăţi (am vrut una de rezervă) a fost egală cu preţul unei case de dimensiuni acceptabile – asta dinainte de prăbuşirea imobiliară. Ştiu că sună nebuneşte, dar la o analiză atentă, costul nu e chiar rău: obişnuiam să folosesc în medie 7,5 hârtii polaroid per poză şi scoteam între 400 şi 500 de poze pe an. Asta însemna cel puţin 3000 de hârtii polaroid, care se traduceau într-un cost minim de 50.000 $ pe an. La un moment dat, consumabilele polaroid reprezentau cel mai mare cost unic al meu. Deduc preţul senzorilor şi taxarea clienţilor pentru uzul lor şi uite aşa am fost eligibil pentru creditul de investiţie tehnologică. Am făcut şi un împrumut bazat pe veniturile anticipate din folosirea senzorului, ca să nu am o lovitură grea la contul bancar.

Cu siguranţă nu am o rată de returnare fantastică, dar senzorul este conceput să reziste o perioadă foarte lungă, deci va genera un profit foarte mare pe termen lung (şi asta nu include cea mai importantă problemă legată de fotografie şi anume că clienţii mei iubesc să primească imagini de dimensiuni  mari”.

Pentru mine are sens. Dacă te întrebi cât de mare este chestia asta, compară-l cu cel mai mare senzor de cameră digitală de pe piaţă la ora actuală, care are doar 4,4 cm pe 5,9 cm. Diferenţa este absolut ridicolă. Feinberg spune că acum are calitate de film fotografic cu viteza filmului digital – la aceste dimensiuni este nevoie de 30 de secunde pentru a face o poză (adică timpul necesar de la ultima poză până la următoarea este de 30 de secunde)!


 

 

Textul reprezintă traducerea articolului This Is the Largest Camera Sensor In the World, publicat pe gizmodo.com.
Traducerea: Ioan Florea

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.