Persoanele care consumă regulat multe alimente ultraprocesate, precum băuturi răcoritoare, chipsuri și biscuiți, pot avea un risc mai mare de probleme de memorie, precum și de accident vascular cerebral, comparativ cu cei care consumă mai puține alimente procesate.

Datele sunt publicat în revista Neurology. Studiul a inclus 30.239 de participanți cu vârsta de 45 de ani sau mai mult, urmăriți pe o perioadă medie de unsprezece ani.

O creștere de 10% a consumului de alimente ultraprocesate a fost legată de un risc cu 16% mai mare de deteriorare cognitivă și de un risc cu 8% mai mare de accident vascular cerebral.

Consumul mai mare de alimente neprocesate sau minim procesate a fost asociat cu un risc mai mic de deteriorare cognitivă și accident vascular cerebral, cu o scădere a riscului de 12% și respectiv 9%.

Impactul consumului de alimente ultraprocesate asupra riscului de accident vascular cerebral a fost semnificativ mai mare în rândul participanților de culoare.

Autorii subliniază necesitatea unor cercetări suplimentare pentru a confirma aceste rezultate și pentru a înțelege mai bine componentele specifice ale alimentelor ultraprocesate care contribuie la aceste efecte asupra sănătății.

→  Citiți și: Despre ororile alimentelor ultraprocesate

Articol preluat de pe RaportulDeGardă, publicat sub licența Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Imagine: Pixabay

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.