Cercetători din SUA au descoperit cum o specie de şopârle din SUA se adaptează pentru a supravieţui atacului furnicilor roşii. Aceste şopârle dezvoltă membre posterioare mai lungi şi prezintă un comportament de apărare nou. Aceeaşi specie de şopârle, dar din zonele în care nu a pătruns această furnică, nu prezintă acest comportament. Această descoperire demonstrează încă o data validitatea teoriei evoluţiei.

O nouă dovadă a evoluţiei: O specie de şopârle se adaptează pentru a supravieţui

Pentru a supravieţui atacului furnicilor roșii, o specie de şopârle din SUA dezvoltă membre posterioare mai lungi şi prezintă un comportament de apărare nou.

Cercetătorii au procedat astfel: au capturat mai multe şopârle din diferite locuri (un loc care nu a fost încă invadat de furnici, şi locuri care au fost invadate acum  23, 54 şi 68  de ani) şi au fost comparate reacţiile lor atunci când erau atacate de furnici . S-a observat că şopârlele din zonele încă neinvadate de furnici nu ştiau cum să se apere şi rămâneau pe loc, încercând să se camufleze. În schimb cele din zonele invadate cu mulţi ani în urmă se smuceau şi fugeau. Totodata, aceste şopârle aveau membrele posterioare mai lungi, acestă trăsătură ajutându-le să fugă. Experimentul a fost oprit după 60 de secunde pentru a împiedica moartea vreuneia dintre şopârle.

Specia de furnici roşii a fost introdusă accidental în SUA în 1930. Atacul furnicilor roşii este fatal pentru şopârle.

Sursa: ScienceDaily .

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.