Cred că oricine mai are o șansă. Chiar și idioții. Nu cred că acest articol îi va salva, dar le poate da o șansă ca, măcar din când în când, să se comporte diferit de cum ar face-o în mod normal, dându-le posibilitatea celorlalți ca, pentru o clipă, să se îndoiască de faptul că au de-a face cu idioți incurabili.


Așadar, dacă ești idiot:

1. Ceilalți sunt mai mereu de altă opinie

Sigur, idiotul va crede că el știe mai bine și că ceilalți sunt idioți. E posibil ca la un moment dat să fii în minoritate și să ai dreptate, dar dacă ți întâmplă asta în mod constant, pe multiple subiecte, este un semn clar: ești un idiot.


2. Nimeni nu-ți cere ajutorul


Sunt nenumărate situații în care oamenii au nevoie de ajutor. Dacă vezi că ești ocolit, e limpede că nu au încredere în tine, pentru că te privesc ca pe un idiot.


3. Ceilalți verifică cu atenție tot ce faci


Dacă ești idiot, vei avea parte de o atenție sporită. Colegii cu care lucrezi în echipă vor verifica de 10 ori dacă partea ta de proiect este corectă, iar șefii vor analiza de 10 ori ce ai făcut.

Nu au încredere în tine, pentru că în idioți nu au încredere decât alți idioți.


4. Ai adesea opinii extravagante


Idiotul îi surprinde pe cei care-l ascultă. Odată ce te împrietenești un pic cu el, începe să-și debiteze inepțiile.

Ideea centrală, ineptă, va fi întotdeauna „susținută” de idiot cu argumente care mai de care mai aberante.

Idiotul știe sigur lucrurile cele mai secrete, cunoscute, dacă ar fi reale, de o mână de oameni dintr-un guvern ori corporație.

Are cele mai extravagante interpretări ale faptelor.

Nu are nevoie de confirmări ale unor somități în domeniul în discuție, pentru că el știe mai bine; de regulă sub justificarea că somitățile sunt parte dintr-o conspirație.


5. Ești imposibil de convins


Orice argument i-ai aduce unui idiot, nu te va crede. Știe mai bine. Orice argument este ușor de contracarat pentru idiot, căci este convins că logica lui este invincibilă.

Dacă îi argumentezi că nu există nicio dovadă pentru ceea ce susține, idiotul își va spune că dovezile sunt ascunse de public de cei interesați.

Dacă îi argumentezi că nicio persoană titrată în domeniul de discuție nu susține aberațiile idiotului, va spune că cei titrați sunt parte din conspirație.

Dacă îi argumentezi că există dovezi pentru opinia opusă celei a idiotului, îți va spune că dovezile sunt mincinoase, alterate de cei interesați, parte dintr-o conspirație.


6. Opiniile tale sunt adesea minoritare și susținute de ciudați


Idiotul se află de regulă în minoritate, dar asta-l face să se simtă deosebit, ales.

Dacă e vorba despre o opinie medicală, ea va fi, probabil, susținută și de câțiva inși din acest domeniu, repudiați de majoritate.

Dacă va fi vorba despre o opinie din fizică, va fi susținută de câțiva din acest domeniu, dar respinsă de majoritate.

Faptul că aderi la opinii minoritare aproape mereu te face să te simți special, dar arată că ești un idiot.


7. Ai mereu ceva de spus pe orice subiect


Dacă vezi că ai opinii pe orice subiect se discută și mereu arzi de nerăbdare să-ți le exprimi, acaparând discuția, ești un idiot.

Ești un idiot și dacă nu observi că ceilalți nu sunt interesați de ce spui și că, în fapt, nimeni nu e interesat să-l asculte pe un altul vorbind la nesfârșit.

În fine, dacă nu pricepi că dialogul înseamnă să vorbească și celălalt, atunci ești un idiot.


8. Știi sigur cum să rezolvi problemele țării și ale omenirii

Dacă știi cum ar trebui să facă guvernul să construiască mai multe autostrăzi, ce ar trebui să facă ONU ca să rezolve problemele globale, ce ar trebui să facă Apple ca să aibă telefoane mai bune, dar tu nu ai făcut nimic niciodată de-o minimă relevanță socială - cel mai probabil ești un idiot egocentric.

Lista „semnelor” este deschisă... O poți completa printr-un comentariu.


Un alt articol mai vechi pe subiectul prostiei se completează perfect cu cel de față:
Legile fundamentale ale prostiei umane. Un scurt extras (de suflet 😀) din acel articol: „un grup mai influent decât Mafia, grupul proștilor, operează în armonie la nivel global, fără un șef și fără coordonare, cu efecte devastatoare”.

 

Credit imagine: depositphotos.com 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.