Sst Sunt atât de multe informaţii disponibile online, că până şi Agenţia Naţională de Securitate a SUA (NSA), despre care se spune că monitorizează tot traficul de date al planetei, are nevoie de un pic de ajutor pentru a se descurca. Iată ce foloseşte...

 



Pentru a-şi ajuta angajaţii, NSA a realizat un amplu ghid dedicat căutării inteligente pe Internet, pe care vi-l prezentăm astăzi.


 

Ghidul, intitulat "Untangling the Web: A guide to Internet Research", are 643 de pagini şi deşi este destinat uzului intern al angajaţilor NSA, acesta a fost făcut public în baza legislaţiei americane privind accesul la informaţii de interes public (FOIA - Freedom of Information Act) ca urmare a solicitării site-ului MuchRock, care este specializat în procesare de informaţii publice pentru activişti şi alte tipuri de organizaţii.

Ghidul conţine sfaturi tehnice, ce pot fi folosite, fireşte, de oricine, pentru a căuta pe principalele motoare de căutare, Internet Archive şi vorbeşte despre utilizarea diverselor instrumente de culegere de informaţii din mediul online. Probabil că cel mai interesant capitol este cel intitulat "Google Hacking", unde sunt detaliate diverse trucuri pentru o căutare eficientă pe cel mai utilizat motor de căutare.

Vă reamintim că noi am publica anterior un amplu ghid, în două părţi, dedicat căutării pe Internet. Cei interesaţi îl pot accesa aici:
- Secretele căutării pe Google (partea I);
- Secretele căutării pe Google (partea a II-a).



Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.