Filme onlineAnterior am învăţat cum să selectăm un film, cum să utilizăm site-urile de filesharing şi cum să descărcăm un film prin intermediul torenţilor. Acum e timpul să să ne uităm la film. Vom fi doar noi cu Autoboţii, împotriva Decepticonilor ce plănuiesc să distrugă lumea.

 

 

 

Tipuri de filme piratate (8)

 

Dar ce se întâmplă? De ce imaginea media playerului e toată întunecată şi nu se aude nimic?

Astfel de situaţii sunt familiare tuturor acelora care folosesc computerul pe post de cinema. Daca totul merge în afară de film, atunci problema s-ar putea să fie de la media player ori chiar de la fişierul filmului.

Dar nu e niciun motiv să ne îngrijorăm, pentru că unde software-ul greşeşte, tot el rezolvă.

 



Verificarea fişierelor parţial descărcate

Această modalitate este recomandată în special pentru downloadurile de torenţi în curs de desfăşurare şi mulţumită unor playere cu multiple opţiuni, cum ar fi  VLC [http://www.videolan.org/vlc/], GOM Player [http://www.gomlab.com/eng/GMP_Introduction.html] şi KMPlayer [http://kmplayer.kde.org/]. Este posibilă rularea fişierelor parţial downloadate şi astfel, verificarea calităţii filmului. Opriţi torrent-ul, rulaţi partea incompletă, iar dacă sunteţi de acord cu respectiva calitate, atunci continuaţi downloadul.

Un download complet alcătuit din mai multe fişiere de tip arhive WinRAR este foarte comun pe majoritatea site-urile de download. Prin intermediul programului WinRAR, se poate dezarhiva prima arhivă, iar apoi putem încerca să rulăm acea parte a filmului utilizând oricare dintre playerele mai sus menţionate.

Deschideţi arhiva folosind WinRAR – Clic pe Extract to - Selectaţi destinaţia fişierului, iar sub secţiunea Miscellaneous bifaţi caseta Keep broken files. În fereastra Processing Volume selectaţi Process selected files only. Prima parte este dezarhivată, iar WinRAR va întreba de cea de-a doua parte. Daţi clic pe Cancel.

Pentru mai multe detalii despre metoda verificării fişierelor parţial downloadate puteţi citi mai multe la acest link [makeuseof.com/tag/3-easy-ways-to-preview-a-partially-downloaded-video-files].

Rularea unor filme ce nu pot fi redate. Crezi că tocmai ai făcut rost de cea tare lansare de film, dar în loc de buzele Angelinei Jolie ţi se arată un ecran negru cu o fereastră pop-up ce îţi transmite că acest tip de fişier media nu este suportat. Asta este o poticnire groaznică în drumul tău către extazul cinematografic.

În această situaţie, inculpatul este media playerul tău sau mai exact, codecurile care acţionează ca un echivalent digital al unui proces de blocare-deblocare de fişiere de film. Codecurile (coder-decoder) sunt folosite pentru a copresa şi decompresa fişierele media astfel încât ele să nu ocupe foarte mult spaţiu şi să fie transmise rapid. Gandiţi-vă la codecuri ca la o cheie, iar la fişierul video ca la o încuietoare.  Astfel, veţi avea nevoie de aceeaşi cheie sau de acelaşi codec cu care a fost encodat fişierul respectiv. Iar câteodată, playerului vostru media îi lipseşte cheia.

Există două modalităţi prin care puteţi depista codec-urile ce va lipsesc:
▪ Toate codecurile instalate în sistemul vostru (Windows) pot fi vizualizate urmând paşii Control Panel - Sounds and Audio Devices Properties - Hardware - Select Video Codecs -> Select Properties - Select Properties tab.

 

 




▪ Gspot [http://www.headbands.com/gspot/] este un program eficient şi gratuit care identifică toate codecurile necesare rulării unui fişier video. Deşi nu a mai fost actualizat de ceva timp, încă este un program la-ndemână.





În orice caz, în zilele noastre e mai simplu să downloadaţi un pack de codecuri, pentru că de obicei aceste pachete de software acoperă toată gama de codecuri de care aţi putea avea nevoie. Packuri precum K-Lite sau XP Codec Pack sunt colecţii complete de codecuri care vă vor fi îndeajuns pentru a rula aproape orice format video pe care îl puteţi găsi pe Internet.

Free-codecs [free-codecs.com/index.htm], Codec Guide [http://www.codecguide.com/] şi Movie Codec [http://www.moviecodec.com/] sunt unele dintre cele mai bune resurse în domeniul codecurilor.

Şi dacă nici aşa nu reuşiţi să rulaţi filmul, atunci citiţi şi acest articol de pe site-ul MakeUseOf [makeuseof.com/tag/downloaded-an-unplayable-movie-gspot-klite-to-the-rescue].

Repararea fişierelor AVI. DivFix+ [divfixpp.sourceforge.net/index.php] este un programel ce vă permite să reparaţi fişierele AVI, prin reconstruirea parţii de index a fişierului, permiţând astfel, playback-ul. Acest program este util pentru unele fişiere torrent corupte. Acest program util nu ocupa mult spaţiu şi de asemenea, vine cu un singur fişier executabil ce nu necesită instalare.

 

 




Puteţi citi mai multe aici - How to Repair Broken AVI Files That Won’t Play [makeuseof.com/tag/how-to-repair-broken-avi-files-that-wont-play-windows-only/].

Fii la curent cu ultimele filme prin RSS(10)

 

 

Articolul reprezintă traducerea ghidului The Internet Guide for the Movie Addict publicat de MakeUseOf.com, cu acordul editorului.
Traducere: Alexandru Olteanu

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.