oboseala cronicaDiverşi viruşi au fost identificaţi ca posibile cauze ale oboselii cronice de-a lungul anilor, dar toate ipotezele în acest sens au fost invalidate de studiile ulterioare. Misterioasa boală, despre care se crede că afectează în jur de 1 milion de oameni numai în SUA, este caracterizată de cel puţin 6 luni de extenuare severă, probleme de memorie şi alte simptome. Nu există un test cu ajutorul căruia să fie diagnosticaţi cei afectaţi de simdrom şi nici tratament specific pentru această suferinţă.

Un virus identificat recent ca o posibilă cauză a cancerului la prostată este noul suspect  în cazul sindromului de oboseală cronică. Oamenii de ştiinţă au efectuat teste de sânge la 101 de pacienţi diagnosticaţi cu acest sindrom, două-treimi fiind purtători ai virusului.

Studiul a fost publicat în revista Science de către două echipe de cercetători de la Institutul Naţional pentru studiul Cancerului, respectiv Intitutul Whittemore Peterson din Nevada. Oamenii de ştiinţă au subliniat ideea că descoperirile lor nu conduc la concluzia că respectivul virus ar reprezenta cauza apariţiei sindromului. Ei consideră că este posibil ca virusul, botezat "XMRV", să fie doar un "pasager" atras de slăbiciunile sistemului imunitar al celor afectaţi de sindromul de oboseală cronică.

Sursa: aici

 

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Donează prin PayPal ()


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro