Cercetători de la Oklahoma Medical Research Foundation au publicat recent un studiu în Nature Medicine în care arată că au descoperit un anticorp ce ar putea diminua hemoragia internă ce survine, de exemplu, în urma pătrunderii unui glonţ în organism ori a unui accident de maşină.

O proteină numită histonă (ce stă în nucleul celulei), eliberată la moartea celulei, distruge căptuşeala unui vas de sânge şi în felul acesta favorizează creşterea proporţiilor unei hemoragii.


Cercetătorii amintiţi, după ce au înţeles rolul proteinei (histona) în producerea hemorogiei, au căutat şi descoperit un mijloc de a contracara acţiunea acesteia. Răspunsul este anticorpul monoclonal, anticorp care a fost descoperit la şoareci cu boli ale sistemului imunitar.

Deocamdată teste s-au efectuat doar pe şoareci, dar cum histona este similară atât la şoareci, cât şi la oameni, se aşteaptă ca experimente viitoare care vor viza testarea efectelor folosirii acestui anticorp pe oameni să aibă rezultate similare cu cele ale folosirii pe şoareci.


 

Sursa: AICI.

Pt a posta comentarii: creați un cont pe site, folosiți contul de FB, Twitter sau Google ori postați ca vizitator (fără nicio formalitate de înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (nu se publică automat).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro