HIVPe 16 iulie 2012 Administraţia SUA privind Alimentaţia şi Medicamentele a anunţat printr-un comunicat de presă aprobarea medicamentului Truvada, care reduce riscul infecţiei cu virusul HIV pentru persoanele sănătoase, dar cu risc mare de infectare.

 

 

 

 

Truvada, pentru a fi eficient în reducerea riscului de infectare cu HIV transmis pe cale sexuală, este nevoie să fie administrat zilnic, în combinaţie cu alte măsuri de protecţie sexuală. Anterior Truvada fusese aprobat pentru a fi folosit în combinaţie cu alte antiretrovirale pentru tratamentul adulţilor infectaţi cu HIV, precum şi al copiilor de peste 12 ani.

 

Cum ajunge un medicament pe piaţă?
V-aţi întrebat vreodată care este drumul pe care trebuie să-l parcurgă un medicament, de la descoperirea unei substanţe active până la comercializare? De ce este nevoie de ani de zile?

 

În contextul în care în SUA circa 50 de mii de adulţi sunt depistaţi în fiecare an ca purtători ai HIV, acest medicament constituie o important pas în reducerea incidenţei acestui virus.

Medicamentul nu este recomandat pentru cei care sunt infectaţi cu HIV, trebuind deci ca oricine doreşte să folosească Truvada să efectueze anterior teste specifice.

Eficienţa şi siguranţa Truvada a fost demonstrată în cadrul a două studii ample, randomizate, implicând pastile Placebo. Un studiu a implicat 2.499 de persoane, bărbaţi şi femei, care au avut contacte sexuale cu persoane infectate cu HIV. Truvada a fost mai eficient cu 42% decât pastila Placebo. Un alt studiu s-a efectuat cu 4.758 de persoane, fiind vorba de cupluri unde unul dintre parteneri era infectat cu HIV. Truvada, împreună cu tenofovir, au fost cu 75% mai eficiente decât pastila Placebo.

Efectele secundare adiacente administrării de Truvada sunt: diaree, greaţă, dureri abdominale, dureri de cap şi pierdere în greutate.

Truvada este produs de compania Gilead Sciences, Inc.

 

 

Bibliografie:
fda.gov

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.