TurnInginerii chinezi anunţă că Sky City va deveni în martie 2013 cel mai înalt zgârie-nori din lume. Va avea o înălţime de 838 de metri, 220 de etaje şi va fi construită în doar 90 de zile în oraşul Changsha, în apropierea râului Xiangjiang. În doar 90 de zile!

 

 

 

 

Nu este o glumă! Compania care va construi acest zgârie-nori în doar 90 de zile anunţă că va reuşi să construiască cu o viteză incredibilă de 5 etaje pe zi.

Este greu de crezut, dar compania anunţă că proiectul a fost conceput de specialişti care au lucrat în trecut la clădirea care deţine în prezent recordul pentru înălţime, turnul Burj Khalifa. Este, de asemenea, aceeaşi firmă  care a construit un hotel cu 30 de etaje în doar 15 zile care  încă rezistă şi se află într-o stare perfectă.

Compania Broad Sustainable Building (BSB) intenţionează să înceapă lucrul la fundaţia clădirii la finalul acestei luni după ce va obţine autorizaţia finală de la autorităţile chineze.

 

Magia prefabricatelor

Compania va putea realiza această construcţie extreme de rapidă datorită utilizării unor prefabricate modulare concepute cu ajutorul unei tehnologii dezvoltate de Broad Sustainable Building, o companie care a construit până în prezent 20 de structuri înalte în China, inclusiv un hotel de 30 de etaje.

Compania a perfecţionat acest model când a construit acel hotel care, aşa cum pretind ei, va transforma proiectul lor în cel mai mare zgârie-nori din lume în doar trei luni, un lucru care pare pur şi simplu absurd. Conform celor relatate de "Construction Week Online", compania este foarte serioasă în această privinţă. Vicepreşedintele grupului de companii Broad, Juliet Jiang, a declarat în mod public astfel:  „Vom reuşi, aşa cum am planificat, să construim cinci etaje pe zi”.

Cifre record

Spre deosebire de Burj Khalifa, turnul va fi folosit în mare parte pentru locuinţe. În final Sky City urmează să atingă o înălţime de 2,794 picioare (838 de metri), faţă de cele 2,719 picioare ( 829 de metri) ai Burj Khalifa, înălţime ce include turnul din vârf având în total 163 de etaje.

Pentru a realiza Sky City vor fi folosite 220.000 de tone de oţel. Structura urmează să găzduiască 31.400 persoane „din comunităţi cu venituri mari şi mici”. Compania susţine că zona rezidenţială va ocupa 83% din clădire, restul urmând să cuprindă birouri,  şcoli, spitale, magazine şi restaurante. Oamenii se vor putea deplasa prin clădire cu ajutorul celor 104 lifturi de înaltă viteză.

Cifrele record nu se opresc aici. Contrar celor relatate de cei din media locală, compania afirmă că gigantica structură prezintă o altă diferenţă importantă faţă de Burj Khalifa: dacă realizarea turnului din Dubai a costat 15.000 de dolari pe metru pătrat, Sky City va costa 1.500 de dolari pe metru pătrat. Diferenţa de cost se datorează folosirii materialelor prefabricate.

Mai mult, compania pretinde că Sky City este proiectat să reziste la un cutremur de magnitudine 9.0 şi la un „incendiu care durează până la trei ore”. De asemenea, clădirea va fi extrem de eficientă din punct de vedere energetic graţie izolaţiei termice care va presupune geamuri cvadruple şi o tehnică diferită de aer condiţionat care a fost utilizată şi în cazul construcţiilor anterioare.

Să fiu sincer, din punctul meu de vedere un astfel de lucru este greu de crezut. Chiar dacă promisiunile constructorilor chinezi par să fie destul de serioase, să construieşti un hotel cu 30 de etaje în 15 zile este un lucru şi să construieşti cea mai înaltă clădire din lume în 90 de zile este cu totul altceva. Poate în acea zi era ziua păcălelilor la chinezi.

Rămâne de văzut dacă promisiunile constructorilor chinezi pot fi puse în practică. Dacă lucrurile se vor petrece în acest fel videoclipurile din acest interval vor fi pline de eroism.

 

 

Acesta este sediul companiei constructoare, din China. Este intitulat Broad Town. La bază se poate observa o mare piramidă.

Broad Town




Traducere după china-will-build-the-tallest-building-in-the-world-in-just-90-days de Ecaterina Pavel

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.