VenterCraig Venter este pe cale să creeze viaţă sintetică. "Pentru prima dată suntem pe cale să creăm viaţă artificială de la zero". Astfel relatează fondatorul J. Craig Venter Institute, Rockville, Maryland, care a creat prima celulă cu ajutorul unui genom sintetic.

 

 



"Suntem de părere că vom realiza acest lucru curând, dar nu am îndrăznit să afirmăm asta în cadrul unei lucrări încă", a declarat el la summitul Global Grand Challenges din Londra care a avut loc la începutul lunii martie.

Venter a declarat în 2010 că a creat o versiune aproape complet sintetică a bacteriei Mycoplasma mycoides prin transplantarea sa în învelişul gol al unei alte bacterii. Cea mai recentă creaţie a lui Venter, pe care el a numit-o Hail Mary Genome, va fi recreată cu ajutorul unor gene pe care el şi colegii săi de la institut, Clyde Hutchison şi Hamilton Smith, le consideră indispensabile pentru viaţă.

Echipa de cercetători foloseşte un program de simulare pe calculator pentru a înţelege mai bine ce anume este necesar pentru a crea o celulă obişnuită care să aibă capacitate de autoreplicare. "Imediat ce vom avea punctul de pornire, putem adăuga orice altceva la această celulă", afirmă el.

Cercetările în cadrul cărora Venter recurge la prelucrarea algelor pentru a produce mai mult ulei decât se obţine de obicei cu ajutorul acestora, de asemenea, decurg bine. "Am reuşit să amplificăm procesul de fotosinteză de trei ori, ceea ce înseamnă că vom obţine de trei ori mai multă energie care foloseşte ca sursă energia solară pentru fiecare foton decât am obţine cu ajutorul algelor naturale", afirmă el. De asemenea, el a anunţat că programul său care implică cutreierarea oceanele în căutarea altor forme de viaţă microscopice noi a condus până în prezent la descoperirea a 80 milioane de gene noi în domeniul biologiei.



Traducere de Ecaterina Pavel după craig-venter-close-to-creating-synthetic-life

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.