Fuziune găuri negre (reprezentare grafică). Credit: NASA

Astronomii au detectat cea mai puternică și mai depărtată coliziune de găuri negre folosind instrumentele de detecție a undelor gravitaționale. După unire, noua gaură neagră are o masă de circa 150 de ori mai mare decât masa Soarelui. (link ‹eng›)


Cât de mare este o stea neutronică? Una cu masa de 1,4 ori mai mare decât masa Soarelui ar avea un diametru de 21-24 km, spun cercetări recente. (link ‹eng›)


Ce animale văd omul ca pradă? Leii, tigrii, crocodilii, urșii și dragonii Komodo. Rechinii - mai puțin. (link ‹eng›)


În mod ciudat, nucleul Pământului pare să aibă doar 1-1,3 miliarde ani. (link ‹ro›)


Google Maps nu este singurul serviciu de acest tip eficient. Alte servicii colectează mai puține date despre tine însă. (link ‹eng›)


Sunt plante care se comportă mai degrabă ca animalele. (link ‹eng›)


În fine, ne-am făcut o idee destul de clară despre cum funcționează anestezicele, pentru că deși le folosim de circa 200 de ani, nu era clar cum anume induc starea de lipsă a cunoștinței.

 



 


Nikola este o companie, de care o să mai auziți cu siguranță, care produce camioane. Da, numele, Nikola, completează numele inventatorului Nikola Tesla. Vrea, așadar, să fie „sora” mai faimoasei companii Tesla. Nikola produce însă camioane pe bază de hidrogen, nu electrice.



 


Era colonială s-a încheiat, dar obiectele jefuite de colonizatori sunt încă în țările ce le-au furat. Africanii și-ar vrea obiectele de artă înapoi, dar... sunt greu de obținut.




 


Cum știm din ce sunt făcute stelele? La urma urmelor nimeni nu a fost și nu va fi aproape de o stea sau pe o stea.


 

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.