Universul în raze X. Clic pe imagine pentru o rezoluție superioară

Universul în raze X
Instrumentul eRosita aflat la bordul misiunii ruso-germane „Spectrum-Roentgen-Gamma” a realizat a hartă a universului pe baza a peste 1 milion de surse de raze X de mare energie. Roșul indică energii joase din spectrul razelor X (0,3-0,6 keV), verdele - energii medi (0,6-1 keV), iar albastrul - surse de mare energie (1-2,3 keV) [>LINK<eng>]. Mai multe aici.


750 milioane de țânțari modificați genetic vor fi eliberați în Florida Keys, SUA, pentru a reduce numărul țânțarilor purtători de boli precum febra galbenă sau febra dengue. Acești țânțari sunt toți de sex masculin (nu mușcă, se hrănesc cu nectar); puii care vor rezulta din împreunarea acestora cu femele din natură vor muri înainte de a deveni adulți [>LINK<eng>].



Cum am ajuns să vorbim - este unul dintre multele mistere ale minții umane. Teoria încă dominantă cu privire la limbaj este cea creată de lingvistul și filozoful american Noam Chomsky - „teoria gramaticii generative”. Chomsky a propus ideea că limbajul are la bază un fel de organ biologic, că omul se naște cu o sintaxă (o structură a limbajului) ce permite învățarea unui limbaj. Limbajul nu este un instrument pe care omul îl folosește într-un anumit scop, ci un obiect biologic, ca sistemul vizual ori sistemul imunitar. Chomsky este de opinie că principala caracteristică a limbajului este capacitatea de a asocia sunetele cu ideile, după cum spunea Darwin. Conexiunea dintre limbaj și gândire este, așadar, elementul definitoriu al limbajului.
Psihologul Paul Ibbotson  spune că este timpul pentru o schimbare de paradigmă în înțelegerea limbajului: acesta ar fi, în fapt, rezultatul interacțiunii dintre mai multe abilități umane, precum memoria, atenția, inhibiția, capacitatea de stabili categorii și cogniția-socială [>LINK<eng>].


Daniel Voshart, specialist în realitate virtuală, nevoit să ia o pauză pe timpul pandemiei - și-a găsit un hobby: să dea culoare fețelor împăraților romani, folosind imaginea statuilor, monezi vechi șamd. Ce a ieșit e impresionat! [>LINK<eng>]

 


Clic pe imagine pentru o rezoluție superioară



Distribuția populației lumii



Clic pe imagine pentru o rezoluție superioară




Pământul e rotund, dar unii dintre noi cred că e plat

În mod clar, unii cred că Pământul este plat. Există o societate internațională a celor care cred că Pământul este plat, care are chiar și un site. Pe acest site am găsit de ce cred ei că Pământul este plat. În videoclipul de mai jos, de circa 2 ore, puteți găsi toate „argumentele” acestora.

Cred că Pământul este plat - 37 de experimente pe care trebuie să le vedeți

 

 

 „Știința” celor care cred că Pământul este plat - greșită, dar nu ridicolă




Ce știm astăzi despre creier și ce nu






Are mecanica cuantică răspunsul pentru problemele numite: conștiință și liber-arbitru?







Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.