Corupţia este prezentă în toate societăţile umane. Chiar şi cele pe care le folosim ca exemple, precum Germania ori SUA, sunt zguduite din când în când de scandaluri de corupţie ce par desprinse din filme de Hollywood. Corupţia afectează calitatea vieţii, progresul economic, şansele de succes în societate şamd.

În România auzim frecvent de: doctorate plagiate, "specialişti" ce conduc instituţii pe baza unor diplome de studii false, oficiali de rang înalt din poliţie care ameninţă cu moartea jurnalişti pe Internet, permise de circulaţie eliberate pe şpagă, contracte publice oferite pe şpagă, influenţă politică pe bază de şpagă, mita în spitale şi în justiţie în ciuda unei salarizări mai mult decât decente a doctorilor şi judecătorilor, mita în şcoli, examene pe şpagă ori pe favoruri sexuale, semnături false pentru a candida la președinție, favoritism în numirea pe funcţii publice etc.


Iată mai jos trei videoclipuri în care fenomenul corupție este explicat, iar noi idei despre ce se poate face sunt avansate. în primul videoclip veţi auzi cum inovaţia scade corupţia. În cel de-al doilea trei mituri privind corupţia sunt explicate. În cel de-al treilea o să luaţi contact cu poveşti de corupţie uluitoare din toată lumea.

 

Inovaţia este un antidot la corupție

 

 

Actorii ascunşi ai corupţiei globale

 

Trei mituri privind corupţia

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.