Cine spune că pentru copii fiecare zi este o aventură, că aceștia tratează fiecare clipă ca pe un miracol, fiind mereu surprinși de lucruri noi și dornici mereu să învețe ceva nou - nu a avut copii care să fi mers la școală.

Nu există absurditate care să nu aibă adepți. De la câțiva la câteva miliarde.

Până ajungi Dumnezeu, poți crede că te-ai putea descurca cu toate solicitările din rugăciunile oamenilor.

Dragostea liderilor poate fi atât de mare față de poporul lor, încât sunt gata să folosească bombe nucleare împotriva altora.


Odată terminată copilăria, celebrarea zilei de naștere ar trebui interzisă. Pentru a nu mai fi atât de mulți adulți care să simuleze bucuria la reamintirea apropierii morții.

Atunci când ceva neimaginabil se întâmplă, cum ar fi invazia Ucrainei de către Rusia, ne aducem aminte că alții nu au fost suficient de vigilenți și nu au înțeles semnele clare ale tragediei ce urma să vină.

La urma urmelor, să fii un avocat al lipsei liberului-arbitru înseamnă să susții că nu există conștiință, că ești complet lipsit de orice inteligență și orice voință, că ești doar un robot într-un scenariu absurd, tern, inutil.

Prezența de lungă durată pe site-urile de socializare are la bază speranța, năruită zilnic de ceilalți, că ceea ce spui tu contează, iar opiniile tale vor fi apreciate și asumate de ceilalți.

Site-urile de socializare reprezintă împlinirea visului ancestral al omului de a putea spune cât mai multor semeni că sunt proști.

La final, cel mai probabil, aceste site-uri de socializare vor deveni refugiul ultim și definitiv al scursurilor și comercianților de tot felul. Un teritoriu al expunerii a ce e mai rău în natura umană. Va deveni un fel de tărâm al ororii la care te uiți din când în când doar pentru a te distra cu monștri, așa cum faci când te uiți la un film SF.

Frica rareori apare în relația dintre două guverne. De aceea oamenii politici, oricât de lași și fricoși de felul lor, în declarații și gesturi politice sunt înflăcărați și belicoși. Frica apare atunci când propria piele ți-e pusă la bătaie. Și e simplu să fii orgolios când alții trebuie să-ți apere orgoliul.

Fanaticii religioși fac ce fac în numele Dumnezeului lor. Pe de altă parte nu poți să nu te întrebi de ce nu-și rezolvă Dumnezeu singur problemele, ci aproape întotdeauna apelează la nebuni.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.