AtribuireAtribuirea influențează de multe ori reacțiile noastre emoționale. Bernard Weiner (1982) a subliniat faptul că furia este cauzată nu doar de "ceva rău", ci mai ales de ceva rău care se află sub controlul altcuiva. Astfel, mânia necesită o atribuire.

 

 

 

 

 

Introducere în psihologie. Cuprins
(Cap.15: Psihologia socială) - (Partea a III-a: Cogniţia socială) - Atribuire şi emoţie

Dacă tu crezi că o altă persoană deţine controlul asupra unei situații, dar totuşi procedează greşit, acest lucru te poate face foarte furios.

Cum este implicată atribuirea în furie? Cum îi menţin modelele culturale de atribuire pe yanomami în război?

Atribuirile sunt o problemă de viață și moarte în rândul populației yanomami, un trib războinic din pădurea Amazonului. În cazul în care un copil se îmbolnăveşte și moare, un șaman (vraci) din tribul Yanomamo poate decide că acest lucru a fost cauzat de o vrajă rea făcută de un șaman al unui trib învecinat. Această atribuire rezultă în formarea unei grupări războinice și a unui raid efectuat  asupra unui trib din apropiere. Raidurile sfârşesc cu asasinate, care conduc la asasinate de răzbunare. Ca urmare, populația yanomami se găseşte continuu în război.

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


OK, conținutul site-ului a fost și va rămâne gratuit,
dar chiar ne-ar ajuta dacă ne-ai sprijini cu
o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro