AlergieAvând în vedere că iarna a trecut, iar primăvara şi-a intrat în drepturi de ceva vreme, ne putem aştepta să avem un debut mai precoce al sezonului de alergii, susţine profesorul Karen Horbowicz. Adică: mâncărimi la nivelul ochilor, gât iritat, rinoree.

 

 

 

 

Acestea sunt toate simptome ale alergiilor sezoniere, care va face ravagii în rândul oamenilor în aceasta primăvară. Biroul de presă al Universităţii Northeastern a solicitat-o pe Karen Horbowicz, un profesor asistent clinic la Şcoala de Farmacie, Colegiul de Științe Medicale, Bouvé, pentru a discuta despre cauzele alergiilor sezoniere, în cazul în care iarna uşoară va afecta sezonul de alergii şi despre modul în care oamenii pot reduce şansele de a fi afectaţi de aceasta.

 

 



Care sunt cauzele alergiilor? De ce sunt unii oameni afectaţi şi alţii nu?

Probabilitatea ca o  persoană să  dezvolte alergii sezoniere depinde de sistemul imunitar al fiecăruia dintre noi. Nu există nici un motiv principal pentru dezvoltarea de alergii sezoniere, dar în cazul în care părinţii sunt afectaţi, prezentăm un risc mai mare. Alergiile sezoniere sunt cauzate de un răspuns imun în urma expuneri multiple la polenul din iarbă, copaci, flori şi buruieni. Acest lucru va duce în cele din urmă la eliberarea de histamină din celulele mastocitare aflate la nivelul ochilor şi nasului. Histamina este o substanţă care provoacă iritaţii şi inflamaţii, care duce la simptome tipice de alergii sezoniere, cum ar fi mâncărimi la nivelul ochilor, lăcrimare, rinoree (orice scurgere de materii fluide, adesea având consistenţă mucoasă, din nas) şi gât iritat.


Cum va afecta iarna severitatea alergiilor din acest an?


Având în vedere natura uşoară a acestei ierni (din zona Boston, SUA) şi vremea neobişnuit de caldă, ne putem aştepta la un debut mai precoce al sezonului de alergii. Copacii au început deja polenizarea, care ne putem aştepta să continue pe măsură ce vremea se încălzeşte. În plus, florile au început să înmugurească, indicând faptul că polenizarea lor va începe, de asemenea, mai devreme decât de obicei. Cât de mult va conta prezenţa polenului, rămâne de văzut.


Sfaturi pentru reducerea efectului alergiilor în această primăvară

O modalitate este de a reduce expunerea la polen. Polenul este prezent în cantitate mai mare în zilele cu vânt puternic şi este, de obicei, mai redus, după o furtună. Cantitatea de polen este, de obicei, mai mare dimineaţa devreme. Încercaţi să staţi în interior atunci când cantitatea de polen este mare, ţine-ţi uşile şi ferestrele închise, dacă este posibil, şi evitaţi cosirea gazonului sau grădinăritul, dacă aveţi alergii sezoniere. Pentru a afla gradul de polenizare în zona dvs., vizitaţi www.weather.com/outlook/health/allergies/weather.

Un alt pas important este să vorbiţi cu farmacistul dumneavoastră despre produsele suplimentare care ar fi mai bine pentru dumneavoastră. Dar un sfat general, luaţi antihistaminice eliberate fără prescripţie medicală înainte de debutul simptomelor. Un antihistaminic oftalmic eliberat fără prescripţie medicală este, de asemenea, disponibil pentru a ajuta la tratarea simptomelor oculare. Aceste produse blochează efectele histaminei reducând astfel simptomele.

Dacă antihistaminicele orale nu sunt de ajuns, încercaţi un decongestionant oral. Decongestionantele nazale sunt de asemenea disponibile, dar nu ar trebui să fie utilizate pentru mai mult de trei zile, şi utilizarea prelungită poate agrava de fapt, congestia nazală, în momentul întreruperii tratamentului. Decongestionantele acţionează prin îngustarea vaselor de sânge din nas, ceea ce reduce imflamaţia. Însă ele nu ar trebui să fie utilizate la pacienţii cu hipertensiune arterială, glaucom sau afecţiuni ale prostatei.

Un alt produs medicamentos care nu necesită prescripţie medicală este spray-ul nazal cu cromolyn. Acest produs acţionează cel mai bine dacă este folosit cu cel puţin o săptămână înainte de a se manifesta simptomele, deoarece timpul necesar apariţiei efectului deplin poate fi până la două săptămâni. Acest produs acţionează cel mai bine prin prevenirea eliberării de histamină din mastocite.

În cele din urmă, dacă încă prezentaţi simptome, este necesar să vă consultaţi cu medicul dumneavoastră în vederea obţinerii unei prescripţii medicale care să vă ajute în privinţa simptomele alergice sezoniere.

 



Traducere după seasonal-allergies, cu acordul editorului.
Traducere: Ecaterina Pavel

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.