Orgasm prematur femeiCând auzim veşti despre disfuncţiile sexuale umane, acestea tind să aibă legătură cu bărbaţii. Iar atunci când disfuncţiile sexuale ale femeilor primesc atenţie, ele se referă adesea la dificultatea de a atinge climaxul sexual. Dar femeile, în parte, suferă şi de orgasm prematur.

 

 

Dar un nou studiu arată că orgasmul prematur este cel mai probabil o problemă cu care se confruntă în aceeaşi măsură şi femeile, şi bărbaţii – chiar dacă nu auzim întotdeauna despre asta.

Studiul a fost realizat de cercetătorul Serafim Carvalho şi colegii săi de la Spitalul Magalhães Lemos din Portugalia. Conform LiveScience, echipa a dat chestionare referitoare la orgasm unui ”eşantion general” de peste 850 de femei portugheze, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani. Dintre cele 510 care au răspuns, 40% au afirmat că experimentaseră orgasmul mai devreme decât doriseră la un anumit moment din viaţa lor; 14% au afirmat că experimentau orgasmul prematur în mod regulat; iar 3.3% întruneau criteriile ce indicau o ”disfuncţie” cauzată de orgasmul prematur. 

”Pe de-o parte sunt femeile care au un control absolut asupra orgasmului lor”, au scris cercetătorii într-un raport care urmează să fie publicat în jurnalul Sexologies, ”iar de cealaltă parte e un grup de femei care au afirmat că nu deţin controlul asupra momentului în care au orgasm, lucru care se petrece foarte rapid în timpul actului sexual, ceea ce conduce la disconfortul personal sau chiar la cel al cuplului.”

”Simt acelaşi lucru pe care trebuie să îl simtă şi bărbaţii referitor la ejacularea precoce şi nu prea văd diferenţa”, a explicat o femeie care a participat la studiu. ”Eu termin foarte repede, în timp ce prietenul meu nu are ocazia să o facă, iar acest lucru chiar începe să mă deranjeze. O dată ce am orgasm, îmi e greu să continui, dispoziţia mi se schimbă, iar el termină prin a nu a simţi plăcere, lucru pe care îl regret. ”

 

 

Textul reprezintă traducerea articolului Women-suffer-from-premature-orgasm-too publicat de io9.com.
Traducerea: Ana Cristina Dumitrache

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.