Recuperare telefoane furate pierduteDacă ţi-ai pierdut telefonul nu înseamnă în mod obligatoriu că nu o să-l mai vezi niciodată. Folosind GPS-ul încorporat în telefon şi aplicaţia sau serviciul corect, poţi să-ţi urmăreşti telefonul pierdut, să afli unde l-ai lăsat şi să speri că ai să-l recuperezi.

 

 

Din fericire există servicii pentru toate tipurile de telefoane inteligente care promit să te ajute să-ţi găseşti telefonul pierdut. Aici ai o privire asupra celor mai bune 5 dintre acestea. Sperăm că nu vei avea nevoie să foloseşti vreodată unul din ele, dar câteva minute de configurare te pot ajuta să-ţi urmăreşti telefonul dacă neprevăzutul se întâmplă.


Seek Droid (Android)

Seek Droid
este un simplu utilitar de 0,99 $ care te ajută să-ţi găseşti dispozitivul Android. Aplicaţia îţi permite să-ţi găseşti dispozitivul, să-i vezi poziţia pe o hartă Google, să-l blochezi de la distanţă, să-i ştergi memoria şi chiar să vezi dacă cineva l-a ridicat şi a dat telefoane de pe el. În plus, Seek Droid îţi permite să porneşti alarma telefonului sau să trimiţi un mesaj pe telefon, cerându-i celui celui care îl are să-l returneze şi poate fi ascuns din lista de aplicaţii, aşa că acel cineva nu-l poate dezinstala pur şi simplu. Dacă se întâmplă să-ţi pierzi dispozitivul, trebuie doar să vizitezi site-ul Seek Droid şi să te ocupi de tot din browser-ul de internet.

 

Seek droid logo



Find My iPhone (iOS)

Find My iPhone este un utilitar gratuit de la Apple, care te va ajuta să-ţi găseşti iPhone-ul, iPad-ul sau iPod-ul Touch de generaţia a 4-a, atâta timp cât sistemul de operare iOS (versiunea 3.1.3 sau mai nouă) funcţionează pe dispozitiv. Aplicaţia a făcut parte din MobileMe (o versiune comercială), dar Apple a făcut utilitarul gratuit, iar când acesta este activat poţi să-ţi vezi terminalul iOS pe o hartă, să-i trimiţi un mesaj sau o alertă, să-l blochezi de la distanţă sau să setezi o parolă care să-ţi blocheze telefonul ori să-i ştergi memoria de la distanţă dacă crezi că nu ai să-l mai recuperezi.

 

Find my iPhone screenshot



Where’s My Droid (Android)

Where’s My Droid este un utilitar gratuit care face uşoară găsirea unui telefon Android. Utilitarul are un mod pe care-l poţi folosi pentru a căuta un telefon pierdut despre care ştii că e undeva în casa ta, cât şi un alt mod în care îţi găseşti telefonul dacă a fost pierdut sau furat. Primul mod va porni soneria telefonului şi o va lăsa să sune preţ de câteva minute ca să te ajute să-ţi găseşti telefonul. Al doilea mod va afişa telefonul pe o hartă cu poziţia curentă via GPS. Poţi de asemenea să trimiţi un SMS pe telefon via email care să fie afişat pe ecranul telefonului cu informaţii de contact şi alte detalii.

 

 

 

Where's my droid

 


Prey (Android)

Prey
este un serviciu antifurt şi de urmărire care este gratuit pentru până la 4 dispozitive (versiunile plătite merg până la 500 de dispozitive) şi suportă telefoane Android precum şi calculatoare cu Windows, Mac şi Linux. Pur şi simplu instalezi agentul în fundal, iar dacă ceva se întâmplă cu dispozitivul tău, poţi să-l raportezi dispărut trimiţând un mesaj text cu o frază de activare (cea predefinită este “GO PREY”) pe telefonul Android. Când este raportat dispărut, va trimite automat actualizări periodice la Prey cu locaţia dispozitivului, va încerca să se conecteze la reţelele wireless deschise din apropiere pentru a-şi trimite locaţia astfel și, dacă vrei, va porni o alarmă, va afişa un mesaj de alertă pe ecranul telefonului şi îl va bloca. Dacă plăteşti pentru serviciu (între 5 $/ lună şi 399 $/ lună), poţi să urmăreşti mai multe dispozitive, să primeşti actualizări mai frecvente şi altele.

 

Prey



Lookout (Multiplatformă)


Lookout
este gratuit şi suportă telefoane Android, BlackBerry, dar și dispozitive Windows Mobile. Dacă îţi dispare aparatul, Lookout o să-l găsească, o să-i facă o copie de siguranţă de la distanţă şi apoi o să-l şteargă pentru ca nimeni altcineva să nu pună mâna pe datele tale. Va trebui să ai instalat Lookout pe telefon şi acesta să funcţioneze ca să ajungi la el dacă dispare, iar după ce o să-i spui că ţi-a dispărut telefonul poţi să controlezi totul prin intermediul unui browser de internet. Lookout este, de asemenea, un utilitar de securitate personală, incluzând navigare sigură (pe internet), anti-spyware şi posibilitatea de a verifica permisiunile aplicaţiilor în versiunea premium a aplicaţiei pentru Android (2.99 $/ lună sau 29.99 $/ an).

Lookout

 


 

 

Articolul este traducerea Five Best Phone Recovery Tools, publicat de Lifehacker.com.
Traducerea: Ioan Florea

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.