Plugin-ul Adblock Plus ascunde reclamele de pe site-uri folosind o listă de filtre. Pentru adăugarea unui filtru daţi clic dreapta pe imaginea care vă deranjează şi apoi Adblock Plus: Block Image; se va deschide un meniu în care puteţi alege începând cu link-ul întregului domeniu (nerecomandat) şi până la link-ul imaginii respective. Cu cât link-ul este mai scurt, cu atât mai multe imagini vor fi blocate, ceea ce poate duce la o vizualizare incompletă a întregului site. Uneori este nevoie de un refresh după aplicarea filtrului.

 

AdBlock Plus

 

Listarea tuturor filtrelor se face mergând la butonul roşu din dreapta sus şi selectând din meniu Preferences; acestea pot fi dezactivate prin debifarea lor. Pentru ştergerea definitivă apăsaţi tasta Del după selectarea filtrului.

 

AdBlock Plus

 

În cazul reinstalării Firefox, filtrele pot fi salvate într-un fişier şi reintroduse ulterior. În fereastra Preferences mergeţi la meniul Filters, selectaţi "Export custom filters" şi daţi un nume fişierului. Opţiunea "Import filters" din acelaşi meniu preia fişierul salvat anterior şi reactivează toate filtrele.

De asemenea, în meniu aveţi posibilitatea dezactivării filtrelor pentru domeniul curent sau doar pentru pagina curentă (tineţi minte acest lucru - dacă se întâmplă să nu mai puteţi folosi corect un site e foarte posibil ca un filtru să provoace totul). În astfel de cazuri puteţi şterge filtrul, dezactiva sau seta unul explicit pentru acea imagine.

Ultima opţiune din meniu poate activa/dezactiva acest add-on.

 

 

Autor: Tiberiu Popescu

Modulul de comentarii de mai jos poate fi folosit, dar este încă în perioada de testare. Logarea prin FB și Google nu funcționează pt moment.
Se pot publica comentarii după înregistrare ori pur și simplu ca vizitator (fără nicio formalitate de înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate, înainte de publicare.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
symbols left.
Loghează-te cu... ( ori Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Dacă găsiţi scientia.ro util, sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()
Susţine-ne pe Patreon!


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro