China domină domeniul inteligenţei artificiale. Planul de dezvoltare pentru noua generaţie de inteligenţă artificială al Chinei, lansat în 2017, a devenit un motiv de mândrie naţională.

Industria inteligenţei artificiale din China trăiește și moare cu BAT, acronimul pentru cei trei giganţi digitali chinezi, Baidu, Alibaba și Tencent. Deşi cele trei companii au zone de excelenţă diferită, e-comerţ pentru Alibaba, reţele de socializare pentru Tencent şi căutare şi indexare informaţii pentru Baidu, sunt zone în care concurează.

Siteul chinezesc Huxiu.com a publicat recent date care reflectă întreaga implicare a acestora în industria AI din China. Mai jos puteţi vedea un grafic realizat de MIT Technology Review pe baza acestor date.

Iată, aşadar, care sunt domeniile de interes şi acţiune pentru cele trei companii menţionate, multe comune, care au conexiuni cu inteligenţa artificială:
:: maşini autonome;
:: electrocasnice;
:: finanţe;
:: volume mari de date;
:: cipuri;
:: interpretarea automată a imaginilor (machine vision);
:: Internetul lucrurilor;
:: procesare limbajului;
:: procesarea de hărţi de mare precizie;
:: robotică;
:: oraşele inteligente;
:: algoritmi;
:: sănătate;
:: traducere automată;
:: platforme deschise.


Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Donează prin PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro