Zâmbim pentru că suntem bucuroşi ori fericiţi. Ne încruntăm atunci când suntem supăraţi. Studii recente însă arată că şi varianta inversă pare a fi adevărată: zâmbiţi, chiar dacă nu aveţi un motiv pentru a face astfel, şi ca prin minune starea de spirit  a dumneavoastră se va schimba (puteţi încerca chiar acum acest truc!).

Psihologi de la Universitatea din Cardiff au descoperit că acei pacienţi injectaţi cu botox, deci fără posibilitatea de a se mai încrunta (botoxul paralizează muşchii feţei) sunt, în medie, mai fericiţi decât cei neinjectaţi.

Michael Lewis, coautor al studiului asupra efectelor administrării botoxului asupra stării de spirit a pacienţilor a afirmat că "emoţiile noastre nu sunt mărginite doar la creier, ci şi alte părţi ale organismului au rol în formarea acestora". Un alt studiu - din mai 2008 - publicat în Journal of Pain arăta că pacienţii care în mod intenţionat au stat încruntaţi pe timpul administrării unor proceduri dureroase, au resimţit durerea cu o mai mare intensitate decât ceilalţi pacienţi, care s-au comportat normal.


Sursa: aici.

 


Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


OK, conținutul site-ului a fost și va rămâne gratuit,
dar chiar ne-ar ajuta dacă ne-ai sprijini cu
o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro