Tanar trezit devremeOamenii sunt în general fideli rutinei şi obiceiurilor lor, mai ales atunci când vine vorba de a munci eficient, dar trezitul devreme ar putea fi de fapt cheia unei productivităţi generale mai mari. Iată de ce lucrurile stau astfel.

 

 

 

 

Jocelyn K. Glei de la blog-ul de productivitate The 99 Percent susţine că ingredientul principal pentru o mai bună productivitate este trezitul devreme:

”Când intervievez persoane care lucrează în domenii creative, le întreb adesea ce sfat ar da generaţiei următoare, celor care vor veni. În mod curios, există un obicei incredibil de important pe care toţi îl au, dar care nu este menţionat aproape niciodată. Deci care este ingredientul secret al regimului lor de productivitate? Este simplu: se trezesc devreme.”

Un sondaj recent a descoperit că majoritatea persoanelor matinale erau mai active şi mai concentrate asupra scopurilor lor, se simţeau mai stăpâne pe sine şi mai energice. Glei crede că acest lucru are sens, întrucât trezitul devreme nu este chiar un lucru pe care vrei să-l faci în mod natural, astfel încât, dacă într-adevăr îl faci în mod regulat, există o bună şansă să fii motivat. Deşi există tipuri de oameni cărora li se pare că sunt mai productivi noaptea, majoritatea lumii lucrează în timpul zilei, astfel că cei matinali au un avantaj în faţa celor ”nocturni”. Pentru cei care vor să devină matinali, Glei sugerează următoarele:

1.    Stabileşte o oră exactă când să te ridici din pat;

2.    Culcă-te mai devreme cu atâtea ore cu câte vrei să te şi trezeşti mai devreme;

3.    Ridică-te imediat din pat;

4.    Expune-te luminii soarelui;

5.    Creează-ţi o rutină matinală;

6.    Păstreaz-o.


În ultimă instanţă, totul se va rezuma la ceea ce e mai bun pentru tine şi pentru situaţia ta. Deşi majoritatea au un avantaj pentru că lucrează ziua, nu la fel se întâmplă pentru toţi. Personal, sunt atât o persoană matinală, cât şi una nocturnă – dar nu şi una care iubeşte după-amiezele. Ţie ce ţi se potriveşte mai bine şi de ce? Împărtăşeşte-ne gândurile tale în secţiunea de comentarii.

 

 

Articolul reprezintă traducerea articolului Be More Productive by Waking Up Early, publicat pe site-ul lifehacker.com.
Traducere: Ana Cristina Dumitrache

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.