FumatÎn afară de lista imensă de consecințe negative, se știe că fumatul are și unul sau două beneficii – te ajută să pierzi în greutate și există și niște dovezi conform cărora poate preveni Parkinson-ul. Dar care e mecanismul prin care nicotina contribuie la pierderea în greutate?

 

 

Un studiu a stabilit exact cum te ajută nicotina să fii slab, deschizând poate o nouă cale în domeniul tehnicilor de slăbit și al opririi procesul clasic de îngrășare asociat cu încercarea de a renunța la fumat.

Un nou studiu publicat în Science arată acum ce se petrece la nivel cerebral atunci când fumatul îți taie pofta de mâncare. Există receptori de nicotină în tot creierul, dar aceia din hipotalamus sunt cei care controlează senzația de foame. Cercetătorii au descoperit că receptorul de nicotină α3β4, localizat la nivelul receptorilor din hipotalamus, suprimă apetitul atunci când este activat de fumat.

Cercetătorii speră să folosească descoperirea ca pe un mod de a-i ajuta pe oameni să se lase de fumat fără a-și face griji în legătură cu luarea în greutate și poate chiar să creeze noi metode de ținere sub control a obezității.

 

 

Articolul reprezintă traducerea articolului Why does nicotine help you lose weight?, publicat de io9.com.
Traducere: Ana Cristina Dumitrache

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.