Pe 22 martie am scris un articol în care am propus 4 măsuri simple pentru a limita transmiterea noului coronavirus.
1. Auto-izolarea grupei de vârstă de risc maxim (a fost pusă în practică, urmată de o relaxare a condițiilor).
2. Verificarea temperaturii tuturor celor care intră în magazine, farmacii, spitale (nu a fost pusă în practică, și merită aplicată imediat).
3. Păstrarea sub un control strict a celor aflați în auto-izolare (se fac eforturi, dar numărul celor aflați în carantină este enorm: 11.576 de persoane. Alte 123.577 de persoane sunt în izolare la domiciliu.)
4. Testarea agresivă (nu s-a pus în practică, cel mai probabil din cauza lipsei unui număr suficient de teste).

La data scrierii articolului erau puțin peste 400 de persoane infectate.


Iată alte două idei, complementare, pentru a mări șansele limitării epidemiei:

1. Obligativitatea purtării măștii și a mănușilor în interiorul magazinelor / supermaketelor

Magazinele sunt, cel mai probabil, vrem nu vrem, locurile în care noul coronavirus este transmis cu ușurință intracomunitar. Toată lumea merge acolo, cei infectați cu noul coronavirus și cei sănătoși. Cum știm astăzi, cel puțin jumătate din cei care au virusul nu prezintă simptome.

O măsură de protecție este aceea de a obliga pe toți cei care intră în magazine să poarte măști și mănuși. Nu ești echipat corespunzător, nu ai dreptul să intri în niciun magazin / supermarket. Cred că ar trebui să fie o condiție obligatorie astăzi, când am ajuns la peste 2.200 de persoane infectate și peste 70 de morți.

În plus, ar ajuta dacă responsabilii de magazine ar rearanja rafturile în așa fel încât distanța dintre persoane să crească (unde este posibil).

De asemenea, ar ajuta dacă pâinea ar pusă în mod obligatoriu în pungi individuale. Se poate face același lucru și cu parte din fructe.


2. Purtarea măștii în public

Organizația Mondială a Sănătății în continuare recomandă ca doar cei bolnavi să poarte mască. Dar este clar că: 1. nu toți cei infectați știu că poarte virusul, eliberând particule virale în jur (și deci îmbolnăvindu-i pe altul); 2. nici măcar toți cei cu simptome nu vor purta măști de bună voie. Așadar, masca, purtată de toată lumea, poate oferi o protecție pentru cei sănătoși.

Singura problemă, într-adevăr, ar fi, la acest moment, găsirea măștilor la prețuri decente.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.