Un păianjen descoperit recent în Sahara are un mod unic de a se deplasa atunci când este în pericol: acesta realizează flic-flacuri uimitoare, ca un veritabil gimnast. Dr. Peter Jäger, taxonomist german de la Senckenberg Research Institute and Natural History Museum din Frankfurt, Germania, care a descoperit păianjenul, crede că păianjenul recurge la această metodă doar în situaţii de pericol iminent, întrucât deplasarea tip "flic-flac" îi permite să-şi dubleze viteza.

 Această variantă rapidă de a fugi de prădători are însă costurile ei: păianjenul moare dacă se deplasează în stilul său special de mai mult de cinci ori pe zi, întrucât costurile energetice sunt foarte mari.

 

 

Păianjenul stă pe timpul zilei într-o structură tubulară pe care o construieşte în nisip, iar noaptea înlătură pelicula subţire de nisip care acoperă structura pentru ieşi după hrană.

Păianjenul a fost denumit "Cebrennus rechenbergi", după cercetătorul german Ingo Rechenberg, expert în bionică la Universitatea Tehnică din Berlin, care l-a observat, fără a-i descoperi însă senzaţionalul mod de deplasare, în urmă cu 5 ani.

 

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Ești „vizitator” ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Dacă găsești util site-ul, ne poți ajuta cu o donație!
Donează
prin PayPal ori
Patron


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro