CoronavirusStimularea sistemului imunitar ar putea să ne protejeze împotriva atacului unui virus ucigaş recent. Coronavirusul care a apărut în Orientul Mijlociu anul trecut este bine adaptat pentru a infecta oamenii. A şasea victimă a acestuia s-a stins din viaţă în februarie.

 

 

Însă stimularea sistemului imunitar ar putea ajuta la îndepărtarea acestuia.

Volker Thiel la Institutul de Immunobiologie de la St. Gallen, Elvetia şi colegii săi au studiat acest virus care poate determina apariţia unor probleme grave de respiraţie. Ei au descoperit că asemeni virusurilor care cauzează răcelile obişnuite, acesta nu determină un răspuns imunitar intens în probele de ţesuturi umane. Cu toate acestea, stimularea răspunsului imun în mod artificial duce la reducerea numărului de celule infectate (mBio, DOI: 10.1128/mBio.00611-12). Această terapie oferă de asemenea rezultate promiţătoare în lupta împotriva virusului SRAS şi ar putea ajuta la reducerea riscului apariţiei unor noi focare, relatează cercetătorii.

În Marea Britanie, un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost spitalizat după a  ce a contractat o infecţie cu coronavirus  în timpul unei călătorii în Arabia Saudită. În timpul scurs de atunci până în prezent doi dintre membrii familiei sale s-au îmbolnăvit, subliniind capacitatea virusului de a se răspândi în rândul populaţiei. Unul dintre ei a decedat la scurt timp după infectare.



Traducere de Ecaterina Pavel după immune-boost-could-protect-against-new-killer-virus


Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.