SangeAlbumina serică umană, sau ASU, este o proteină esenţială din sânge care este folosită în tratamentul arsurilor grave, cirozelor hepatice şi şocurilor hemoragice şi este utilizată în producţia de vaccinuri. E obligatoriu să fie extrasă din sânge curat provenit din donaţii.

 

 

Totuşi, un grup de cercetători din China a găsit ceva ce este mult mai abundent decât „sucul” uman din care se poate abţine ASU: orezul. Echipa a modificat seminţele de orez pentru a produce nivele mai ridicate de ASU decât în mod normal, cuprinzând aproximativ 10% din proteină în fiecare sămânţă. Odată purificat, un kilogram de orez produce 2,75 grame de ASU.

Deşi nu o cantitate impresionantă, din punct de vedere fizic şi chimic vorbim de echivalentul ASU derivat din sânge, iar ASU derivat din orez a funcţionat la fel de bine în tratamentul şobolanilor ca ASU derivat din sânge. Şi în timp ce donatorii de sânge pot fi greu de găsit, oamenii sunt destul de drăguţi cu creşterea orezului şi posibilitatea modificării pe viitor a seminţelor ar putea să facă ASU chiar mai eficient.



Articolul reprezintă traducerea articolului Human Blood Serum Synthesized From Rice, publicat de io9.com.
Traducere: Duceac Irina


Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.