Un obiect spaţial neidentificat se va prăbuşi pe Pământ sau se va dezintegra în atmosfera terestră în 13 noiembrie, la aproximativ 56 de kilometri sud de Sri Lanka. Oamenii de ştiinţă nu ştiu deocamdată despre ce obiect este vorba.Obiectul zburător neidentificat de 2 metri lungime şi orbitând de multă vreme în jurul Terrei va intra în contact cu atmosfera la data menţionată, iar cercetătorii nu ştiu originea exactă a obiectului botezat WT1190F.

Revista Nature avansează totuşi mai multe ipoteze. OZN-ul ar putea fi un etaj al unei rachete sau un panou abandonat în cursul unei recente misiuni lunare. Ar putea avea şi câteva decenii, datând din perioada misiunilor Apollo.

Din fericire, WT1190F nu va pune în pericol omenirea. Bill Gray, dezvoltator independent de softuri de astronomie care a lucrat la supravegherea resturilor din spaţiu împreună cu NASA, afirmă că obiectul spaţial se va dezintegra în cea mai mare parte la pătrunderea în atmosfera terestră în 13 noiembrie.

Chiar dacă riscul este minim, fenomenul ar putea permite oamenilor de ştiinţă să îşi îmbunătăţească cunoştinţele asupra interacţiunii obiectelor spaţiale cu atmosfera terestră. Numeroase resturi gravitează în jurul Terrei, dar acum ar fi prima oară când unul dintre ele va intra în atmosferă. Unele ar fi putut pătrunde însă "fără ca nimeni să îşi dea seama", arată Jonathan McDowell, astrofizician la Centrul pentru astrofizică din cadrul Harvard-Smithsonian.Preluare de pe AGERPRES

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.


Dacă găsești site-ul util, ne poți ajuta cu o DONAȚIE