Top 5 browsere pentru AndroidExistă multe browsere disponibile pentru Android, în funcţie de ce caracteristici doreşti. Dacă vrei doar o sincronizare cu calculatorul tău, o navigare foarte rapidă sau suport pentru navigarea instantanee, ai multe opţiuni, unele populare, altele nu atât de cunoscute.

 

 

 

În această săptămână ne vom opri asupra a cinci dintre cele mai bune browsere pentru Android, bazându-ne pe nominalizările voastre. Pe la începutul săptămânii, v-am întrebat care browser pentru Android credeţi că e cel mai bun. Am triat nominalizările voastre şi deoarece au fost o mulţime din care să alegem, le alegem pe cele din top 5.


Firefox

Firefox pentru Android a parcurs un drum lung de la zilele în care era doar „beta‟. Este rapid, este gratuit, suportă Firefox Sync, aşadar, dacă utilizezi Firefox pe calculator, acesta îţi va aduce toate semnele şi parolele de acolo. Este primul navigator pentru telefonie mobilă care suportă cu adevărat Do Not Track, iar ecranul de start, „Nemaipomenita Pagină‟ care îţi arată toate paginile vizitate recent, te ajută să ajungi imediat la ceea ce făceai atunci când a trebuit să închizi telefonul. Suportă chiar şi „add-ons‟ (software care ajută la funcţionarea altor programe mai mari) şi temele de personalizare, deşi nu sunt prea multe încă. Câteva opţiuni în plus, şi Firefox va fi un bun pretendent la browserul favorit, însă este clar deja unul dintre favoriţii voştri, pentru un motiv bun.


Chrome

Chrome pentru Android a ieşit în sfârşit din versiunea beta la finalul lunii trecute, ceea ce înseamnă că de acum va putea deveni noul browser de bază pe dispozitivele Android... presupunând că foloseşti Android 4.0 Ice Cream Sandwich sau ceva mai nou. Dacă rulezi ICS sau Jelly Bean pe dispozitivul tău, Chrome pentru Android este ceea ce trebuie să descarci. Suportă navigarea Incognito Mode, însemnările sunt sincronizate prin Chrome Sync, şi dintre cele mai recente update-uri, suportă acum căutarea sincronizată, sincronizarea tab-urilor şi altele - orice poate sincroniza Chrome pe calculator te va aştepta şi pe dispozitivul Android. Chrome pentru Android este optimizat pentru mobil, ceea ce înseamnă că este foarte rapid. Singurul dezavantaj este acela că Google nu a lansat încă pentru telefoane Gingerbread sau dotarea tabletelor cu design-ul Honeycomb.



Dolphin Browser HD/Mini

Navigatorul Dolphin este browserul nostru favorit pentru Android, şi pentru un motiv bun. Opţiunile şi uneltele Dolphin sunt inegalabile, chiar şi comparându-le cu browsere de renume, suportă o grămadă de plug-in-uri şi unelte pentru extinderea caracteristicilor sale, are integrată aplicaţia speech-to-text datorată aplicaţiei Dolphin Sonar, suportă deplasări pe ecran pentru deschiderea semnelor de carte şi navigarea pe pagini şi se prezintă cu două „arome‟: versiunea HD pentru telefoanele care suportă toate caracteristicile acesteia, cât şi o versiune „Mini‟ pentru deţinătorii dispozitivelor care vor performanţă în viteză şi vivacitate peste opţiunile implicite. Chiar dacă oscilezi spre un un browser cu renume, Dolphin merită măcar încercat.


Boat Browser/Mini

Privind în urmă la începuturile Android-ului, un browser care intră în competiţia browserului de bază era o aplicaţie nou apărută numită Miren. Miren a fost un browser minunat şi bogat în caracteristici, dar pentru motive necunoscute, e greu de găsit în zilele noastre. Dacă ţi-a placut Miren, Boat Browser este succesorul său spiritual. Rapid, uşor şi absolut gratuit, Boat este intuitiv, suportă add-ons şi are un motor puternic de control voce (aşa că poţi spune „Facebook‟ şi navigatorul va aduce Facebook-ul pentru tine). Poţi chiar să schimbi tema şi fondul dispozitivului, să personalizezi viteza de încărcare a paginii de pornire cu site-urile tale favorite şi altele. Dacă telefonul tău nu suportă versiunea integrală - sau doar doreşti o aplicaţie mai uşoară (ceea ce e greu de crezut), ai la dispoziţie Boat Mini.


Opera Mobile/Mini

Dacă eşti un fan Opera pentru calculatorul tău, Opera Mobile ţi se va potrivi perfect. Opera Mobile suportă Opera Link, aşa că poţi sincroniza bookmark-urile, viteza de încărcare şi alte preferinţe de utilizator cu instalarea browser-ului Opera de pe calculator. În afară de aceasta, Opera Mobile este rapid, gratuit şi se abate din felul său de a comprima datele în istoric ca să poţi naviga pe site-urile tale favorite fără a pierde date înmagazinate în traficul wireless. Opera are chiar şi un mini-magazin de aplicaţii, plin de „add-ons‟ care îmbunătăţesc navigarea sau jocurile pe care le face mai distractive în utilizare. Ai un dispozitiv mai vechi? Opera Mini poate fi cea mai bună soluţie - poţi lua majoritatea caracteristicilor, ba chiar şi mai multă viteză.

Iată alegerile voastre pentru cele mai bune 5 browsere disponibile pentru Android. Acum este timpul să decizi care este cel mai bun dintre toate.

Care navigator pentru Android credeţi că e cel mai bun?

Firefox  10.4%  (1,338 voturi)  

Chrome  38.35%  (4,935 voturi)  

Dolphin HD/Mini  25.29%  (3,254 voturi)  

Boat Browser/Mini  2.2%  (283 voturi)  

Opera Mobile/Mini  23.76%  (3,057 voturi)  

Voturi totale: 12,867


Menţiunea de onoare pentru această săptămână este oferită browserului de bază Android: cel care este utilizat de majoritatea telefoanelor de dinaintea tipului Ice Cream Sandwich. Variază de la un OEM la altul, dar mulţi dintre voi au spus că nu au nevoie să descarce alt navigator şi că cel cu care a fost prevăzut telefonul este destul de bun. E corect, dar noi căutăm aici alternative!





Traducere şi adaptare de Mirela Stancu după five-best-android-web-browsers.

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.