TraficUn raport recent relevă faptul că în decursul fiecărei zile, peste un miliard de vehicule ”hoinăresc” pe şoselele lumii. Deloc surprinzător, cele mai multe automobile au fost raportate în Statele Unite ale Americii. SUA "găzduieşte" 240 de milioane de maşini.

 

 

 

240 de milioane de maşini sau altfel spus, o maşină la fiecare 1.3 cetăţeni. Acest număr devansează net superior orice alt stat, dar totuşi acesta a rămas constant în decursul ultimilor ani, deoarece oricine îşi doreşte o maşină o poate avea, iar mulţi dintre cetăţeni nu fac decât să îşi înlocuiască maşina.


Asta în condiţiile în care China se află în mijlocul unui adevărat ”boom automobilistic”. Statul asiatic ocupă locul 2 cu 78 de milioane de maşini (o maşină la 17.2 cetăţeni), dar la acest număr se adaugă încă alte 20 de milioane de vehicule anual. Se aşteaptă ca în următorii ani acest număr să crească până la 40 de milioane de automobile.

Dacă acest ritm continuă, unii specialişti aproximează un număr de 2.5 miliarde de maşini până în 2050.  Asta înseamnă foarte mult smog, trafic intens şi probleme de parcare.

 

 

Textul reprezintă traducerea articolului There Are One Billion Cars Roaming The Streets, publicat pe gizmodo.com.
Traducerea: Alexandru Olteanu

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.