iPhoneAshley Towns, un tânăr student australian în vârstă de 21 de ani din Sydney, a revendicat "paternitatea" a ceea ce pare a fi primul virus informatic creat special pentru telefoanele inteligente de tip iPhone. Virusul se transmite de la un telefon la altul şi schimbă wallpaper-ul configurat pe ecranul telefonului cu o fotografie a interpretului popular în anii '80 - Rick Astley, devenit cunoscut mai ales cu hit-ul "Never Gonna Give You Up".

Virusul nu poate afecta decât telefoanele anterior jailbreak-uite de către posesori. Jailbreaking-ul este o operaţie în urma căreia posesorii de iPhone-uri pot instala pe aparatele lor şi aplicaţii care nu beneficiază de avizul Apple.

Ashley Towns a declarat pentru ABC News Online că a creat virusul pentru a atrage atenţia asupra problemelor de securitate care pot apărea în urma unei operaţiuni de jailbreak-ing. Virusul exploatează faptul că unii utilizatori de iPhone, după o operaţiune de jailbreaking, urmată de instalarea unui serviciu de acces de la distanţă, precum SSH, uită să schimbe parola implicită asociată programului instalat, care este unică pentru toate iPhone-urile. Astfel, aparatele devin accesibile din exterior.

Autorul a afirmat şi că virusul creat de el nu produce pagube, nefăcând decât să schimbe wallpaper-ul aparatului. De asemeni, devirusarea este foarte facilă şi constă în schimbarea parolei telefonului şi ştergerea câtorva fişiere din memoria dispozitivului.

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 



Donează prin PayPal ()


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro