Așteptările jurnaliștilor de tehnologie sunt ca pe 10 iunie a.c., în cadrul Worldwide Developers Conference, Apple să prezinte noutățile versiunii iOS 18, noua versiune a sistemului de operare Apple.

Principala schimbare prefigurată de cei care urmăresc evoluția companiei americane se referă la integrarea masivă a inteligenței artificiale în aplicațiile care rulează pe iPhone.

Cea mai spectaculoasă noutate ar fi introducerea unei aplicații similare ChatGPT, un „model de limbaj mare” (LLM), integrat cu asistentul digital Siri.

Datele existente arată că Apple își dorește să asigure ceea ce ChatGPT sau Gemini (Google) nu fac: confidențialității datelor. Asta înseamnă că robotul de conversație (chatbot) Apple ar rula pe telefon, nu pe serverele companiei, în acest fel confidențialitatea putând, într-adevăr, fi asigurată.

Alte beneficii ale integrării IA în sistemul iPhone: îmbunătățirea Apple Music sau a softului de căutare, Spotlight.

Softul de navigație Apple Maps ar putea, de asemenea, beneficia de această actualizare. Deși este o aplicație excelentă, Apple Maps nu beneficiază în prezent de implicarea comunității în furnizarea de date utile (POI, point-of-interest) precum softul rival, Google Maps. Dar IA ar putea rezolva această rămânere în urmă, prin analizarea datelor publice și integrarea în softul Apple.

În iunie vom afla cât din cele spuse în acest articol s-au adeverit...

Sursa: What to expect from Apple's iOS 18 
Imaginea - generată cu IA.

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Mihai Dumitru · 2 months ago
    Adică vrajelut pe pâine, noul Ai, integrat..
    Luat din piată soluții și remixate, pe propriul soft.. Bravos națiune.