Colesterol total: Redu consumul de alimente prăjite și de tip fast-food. Limitează carnea roșie la nu mai mult de 1–3 ori pe săptămână. Alege produse lactate cu conținut redus de grăsimi și carne slabă, cum ar fi puiul și peștele. Crește consumul de fructe, legume, cereale integrale și leguminoase.
Colesterol LDL („rău”):
Redu consumul de grăsimi saturate, inclusiv alimente prăjite, unt, carne roșie/ procesată, ulei de cocos și produse de patiserie.
Colesterol HDL („bun”):
Crește aportul de grăsimi nesaturate, cum ar fi somonul, nucile, semințele, uleiul de măsline și avocado.
Crește nivelul de activitate fizică.
Trigliceride:
Redu consumul de grăsimi saturate, grăsimi trans, alcool, zaharuri adăugate și carbohidrați rafinați, inclusiv alimente prăjite, produse de patiserie, pâine/paste albe, cereale cu zahăr, alcool, carne procesată și carne roșie.
Crește nivelul de activitate fizică.
