Activitatea defectuoasă a insulinei s-ar putea să nu fie factorul principal care cauzează diabetul la persoanele cu obezitate. În schimb, consumul unei diete bogate în grăsimi declanșează o creștere a numărului de neurotransmițători în tot corpul, ducând la descompunerea rapidă a țesutului gras în ficat.

Eliberarea unor cantități mari de acizi grași este legată de o serie de probleme de sănătate, de la diabet la insuficiență hepatică.

Șoarecii modificați genetic pentru a produce mai puțini neurotransmițători și hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi au luat în greutate la fel de mult ca șoarecii nemodificați și au menținut o activitate similară de semnalizare a insulinei, dar nu au dezvoltat rezistență la insulină.

Aceasta pare a fi o schimbare de paradigmă.

Sursa: Nature

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Dacă apreciezi articolele SCIENTIA, sprijină site-ul cu o donație!

Cumpără de la eMag și Cărturești și, de asemenea, sprijini scientia.ro.