Sigur, la supermarket găsiți tot ce doriți, dar sunt trucuri, simplu de pus în practică, ce vă permit asigurarea nutrienților necesari plantei și protecția acestora, la costuri infime.

Întâi de toate, protecția împotriva ciupercilor. Dacă observați că plantele sau pământul acestora sunt afectate de ciuperci ori alte bacterii, folosiți aspirină pentru a reduce pH-ul apei, care va afecta microbii existenți. O aspirină (pisată și amestecată) într-un litru de apă.Apoi, pentru fertilizare, două idei.

Folosiți apa rezultată în urma fierberii cartofilor ori pastelor. Asigură amidon necesar plantelor. În aceeași idee, păstrați cojile de la cartofi ori alte vegetale, dar și fructe, țineți-le în apă peste noapte, iar a doua zi, după ce aruncați resturile, apa rezultată, cu substanțe nutritive, poate fi folosită pentru udarea florilor.

O altă idee, aplicabilă doar în cazul unora: folosiți apa din acvariul peștilor pentru udarea plantelor. Conține azot, fosfor și potasiu, nutrienți necesari plantelor.

Aveți și alte idei?

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.