Iată câteva explicații, pentru cei care nu sunt familiarizați cu filozofia gânditorilor care au apărut în imagini.
Conceptul de „libertate absolută” a lui Sartre spune că toți avem opțiuni, întotdeauna, și că fiecare act este unul liber. Atunci când spunem că nu avem nicio opțiune, ne mințim pe noi înșine.
Foucault este cunoscut pentru critica structurilor de putere.
Camus evidențiază absurdul vieții, punând în balanță indiferența universului față de om și narațiunile cu sens care descriu evenimentele vieții noastre.
Nietzsche crede, de asemenea, că lumea nu are niciun sens, dar un individ își poate crea sens în propria viață.
Marx este cunoscut pentru citatul: „Filozofii doar au interpretat lumea, în diverse moduri. Scopul este însă acela de a o schimba”.
Kant credea că există o lume a fenomenelor, așa cum percepe creierul lumea, și o lume a noumenelor, a lucrurilor în sine, care sunt cauza fenomenelor, la care omul nu are însă cum să aibă acces.
Heidegger a fost un acerb critic al tehnologiei, care ne înstrăinează de „ființă”. Tehnologia ne împiedică să avem o viață autentică.
Hegel este faimos pentru metoda sa dialectică, care conține trei stadii ale unei idei: întâi apare teza, care va genera ideea opusă, antiteza, ceea ce va duce la o formă rafinată a celor două, sinteza. Iar ciclul merge progresiv până la atingerea adevărului.

 

Traducere și adaptare după existentialcomics.com cu acordul editorului.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.