Uraganul IreneDoar 3500 de americani au murit din cauza uraganelor din 1940 până astăzi şi asta datorită sistemelor de avertizare şi de evacuare care au fost îmbunătăţite constant. Citiţi în continuare o trecere în revistă a celor mai absurde 10 moduri de a muri într-un uragan.

 

 

Dacă te-ai nimerit într-unul dintre uragane, ori te-ai aflat într-un loc nepotrivit la momentul nepotrivit, ori ai fost chiar idiot. Dar stai liniştit, nu eşti singurul! Noi am găsit câteva moduri cu adevărat stupide în care unii oameni şi-au pierdut viaţa în timpul unui uragan. Consideră nerozia lor ca pe o lecţie.


10. Atac de cord. În mod normal, aici nu e vina ta. Dar dacă se ia curentul şi crezi că ar fi mai bine să stai în maşină pentru puţin aer condiţionat, atunci chiar poţi fi tu de învinuit dacă ţi se opreşte inima. Asta pentru că atunci când ochiul uraganului (o zonă lipsită de vânturi şi precipitaţii aflată în centrul uraganului) trece pe deasupra ta, are loc o scădere de presiune foarte mare. Dacă eşti în maşină şi nu sub un acoperiş protector, acest fenomen îţi poate opri inima, mai ales dacă eşti predispus la probleme cardiovasculare. STAI ÎN INTERIORUL UNEI CLĂDIRI.

9. Electrocutarea. Infrastructura este conectată în timpul uraganelor. Ai grijă la firele desprinse care atârnă în camerele inundate.

8. Panica! Multe persoane mor în timp ce fug de uragan, nu din cauza furtunii propriu-zise. Rămâi calm.

7. Refuzi să evacuezi pentru că nu ai încredere în autorităţi. Măcar de data asta, ai putea să ai încredere în autorităţi sau ai putea… să te îneci.

6. Intoxicarea cu monoxid de carbon. Dacă se face foarte cald în casă din cauză că s-a întrerupt curentul, nu te duce în maşină şi nu ţine motorul pornit în garaj pentru aer condiţionat. Nu pot să cred că trebuie să-ţi mai spun asta.

5. Fă-i o cursă cu canoe. Dacă faci asta, ai putea să câştigi un premiu Darwin ca aceşti idioţi.

4. Urcă-te pe acoperiş să fixezi antena TV. Televizorul nu va merge din cauza uraganului mortal. STAI DEPARTE DE ACOPERIŞ.

3. Organizează pe plajă o petrecere ”uraganică”. Mda, şi pentru aşa ceva s-a acordat un premiu Darwin.

2. Pretinde că dai ajutor specializat pentru a tâlhări o biserică. Dumnezeu o să te electrocuteze.

1. Fă surf! Da, valurile sunt de povestit nepoţilor! Dar în aceeaşi măsură sunt mortale. Nimeni nu se va sinchisi dacă te-ai înecat. Acum sincer, chiar nu ai învățat nimic de la băieţii ăia cu canoea?


{jcomments on}

Textul reprezintă traducerea articolului The 10 Stupidest Ways To Die in a Hurricane, publicat pe gizmodo.com.
Traducerea: Alexandru Olteanu

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.