PersuasiuneVom prezenta în continuare o tehnică de persuasiune foarte facilă, pe care toată lumea ar trebui să o cunoască. Este susţinută de 42 de studii efectuate pe un număr de 22.000 de persoane şi este cea mai simplă şi cea mai practică tehnică de persuasiune disponibilă.

 

 

 

 

Trebuie să recunosc. Câteva dintre tehnicile de persuasiune pe care le-am inclus pe blog au fost un pic cam bizare şi nepractice.

Studiile referitoare la lucruri de genul înjurăturilor, vorbitului la urechea dreaptă a interlocutorului sau consumului de cafea sunt interesante şi distractive, dar nu sunt utile pe scară largă.

Întrebarea este: care tehnică de convingere, bazată pe cercetarea psihologică, este mai practică şi mai uşor de utilizat de către oricine, în aproape orice circumstanţă, dovedind în mod constant că este funcţională?

Răspunsul este: tehnica „But You Are Free" („Dar tu eşti liber"). Această abordare simplă nu este altceva decât confirmarea libertăţii oamenilor de a alege. Când cereţi cuiva să facă ceva, creaţi-i sentimentul că are libertatea a alege.

Confirmându-i libertatea, îi spuneţi în mod indirect: „Eu nu neg dreptul tău de a spune nu. Alegerea ta este liberă."


O analiză recentă a celor 42 de studii psihologice a arătat că această tehnică este surprinzător de eficientă, având în vedere cât de simplă este (Carpenter, 2013). În total, au fost testate peste 22.000 de persoane. În toate studiile s-a constatat că se dublau şansele ca cineva să spună „da" la o rugăminte.

Oamenii au donat mai mult pentru cauzele bune, au fost de acord mai uşor să participe la un sondaj şi au oferit mai mult cuiva care le-a solicitat să le plătescă o călătorie cu autobuzul.

Cuvintele folosite nu au contat foarte mult. Studiile au arătat că folosirea expresiei „Dar, evident, nu vă simţiţi obligat", funcţiona la fel de bine ca şi „dar tu eşti liber".

Ceea ce este important este faptul că solicitarea este făcută faţă-în-faţă: puterea tehnicii scade altfel. Chiar şi prin e-mail, deşi aici există totuşi un efect oarecum redus.

Tehnica BYAF (But You Are Free) este atât de simplă şi accesibilă că poate fi uşor de utilizat şi în asociere cu alte abordări.

Aceasta subliniază, de asemenea, faptul că oamenii urăsc să fie încorsetaţi sau ca alegerile lor să fie diminuate. Se pare că reacţionăm împotriva acestei încercări de îngrădire, devenind mai puţin receptivi.

Tehnica BYAF, ca orice metodă de convingere funcţională, înseamnă a-i ajuta pe alţii să ajungă la decizia dorită de tine, prin propria lor voinţă. Dacă ei au alte opţiuni, cum ar fi pur şi simplu să meargă pe jos şi încep să se simtă îngrădiţi, le putem face cu mâna în semn de la revedere.

Pe de altă parte, respectarea autonomiei oamenilor are fericitul efect secundar de a-i face mai deschişi la persuasiune. Poţi fi bine perceput şi să ai mai multe şanse de a obţine ceea ce îţi doreşti. Ceea ce este un lucru frumos.

Traducere de Maricica Botescu după the-one-really-easy-persuasion-technique-everyone-should-know, cu acordul autorului.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.